DOLAR 32,2234
EURO 35,0893
ALTIN 2.501,07
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Firefox 64 güncellemesi kullanıcılarla buluştu!

12.12.2018
A+
A-

Mozilla, gizli sekme için çalışmayan ve gizli sekme içerisinde barındırılmayan özellikleri yeni güncelleme ile sundu. Yeni güncelleme ile gizli sekme üzerinde sayfa kaydedebilir, önerilenler sekmesini kullanabilirsiniz. Tabii ki gizli sekme üzerinde yapacağınız işlemler isteğe bağlı sunulacak.

Bununla birlikte önerilenleri sizin tarayıcı geçmişinize göre otomatik belirleyerek, hem gizli sekme modunda hem de normal mod da size sunacak. Hatta özellikleri, hizmetleri ve uzantıları da sizin genel kullanımınıza göre otomatik ayarlayacak Örnek verecek olursak Google’ın çeviri aracını sürekli kullanıyorsanız, otomatik olarak Google Çeviri önerilenlere eklenecek.

Sürüm 64 için asıl dikkat çeken özellik ise “gelişmiş sekme yönetimi” özelliği oldu. Bu özellik sayesinde artık sekme çubuğunuzda birden fazla sekme seçebileceksiniz. Bu sekmeleri taşımak, kapamak, yer işareti koymak veya sabitlemek için gruplandırabileceksiniz, hatta klasör şeklinde ayırabileceksiniz. Eğer web üzerinde gezinirken birçok sekme kullanıyorsanız bu özellik çok işe yarayacak.

Son olarak da Firefox’un güncellenmiş görev yöneticisi sayesinde, yoğun tarayıcı görevlerini ve hatta tek tek sekmelerin enerji veya bellek tüketimi üzerindeki etkisini de gözlemleyebileceksiniz.

Bunlarla birlikte genel problemler ve Android cihazlardaki performansla alakalı birkaç metrik bu güncelleme ile iyileştirildi. Peki, sizce en iyi ve en verimli çalışan tarayıcı hangisi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.