DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sony’den Radikal Karar: PS5 Oyunlarının Fiziksel Sürümleri Mağazalarda Satılmayacak

05.11.2020
A+
A-

Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin yaklaşmakta olan oyun konsolu PlayStation 5 için bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sony Interactive Entertainment (SIE) CEO’su Jim Ryan tarafından yapılan açıklamalarda, PlayStation 5 oyunlarının hiçbir dijital kopyasının, konsolun lansmanıyla birlikte piyasaya sürülmeyeceğini söyledi.

Sony, böyle bir karar alınmasının altında yatan nedenin COVID-19 olduğunu açıkladı. Şirket bu kararla, oyuncuların perakende satış mağazalarına gitmelerini engellemek istiyor, alınan karar ile de bu durum sağlanmış olacak. Çünkü oyuncular, PlayStation 5’i ön sipariş verip oyun almak için perakende mağazaların yolunu tutmayacak, zaten gitseler de yeni konsolları için bir oyun bulamayacaklar.

PlayStation 5

Ryan’ın bu açıklamaları, PlayStation 5 oyunlarının satışa sunulmayacağı anlamına gelmiyor. Oyuncular, bir PlayStation 5 oyunu için halihazırda ön sipariş verebiliyorlar. Ayrıca dileyen kullanıcılar, yeni konsollarını çalıştırdıktan sonra PlayStation Store‘a girip, bir oyun satın alabilecekler. Sony bu sayede insanların evde kalmasını sağlayıp, işi kargo şirketlerine bırakmak istiyor.

Bu arada ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’deki oyuncular, PlayStation 5’e 12 Kasım Perşembe günü erişebilecekler. Dünyanın geri kalanındaki oyuncular ise yeni nesil PlayStation’a, 19 Kasım Perşembe günü ulaşabilecekler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.