Filistin Direnişini Anlatan Ressam Bedia Kirişçi’nin Eserleri Üsküdar’da Sergileniyor
Filistin direnişini anlatan ressam Bedia Kirişçi’nin eserleri Üsküdar’da sergileniyor. Sanatseverleri güçlü anlatımlar ve özgün eserlerle buluşturuyoruz.
Ressam Bedia Kirişçi’nin hazırladığı ve Filistin direnişinin duygusal ve sanatsal hikayesini anlatan özgün tablolar, sanatseverlerle buluşuyor. Kirişçi, eserlerinde acı ve gözyaşını değil, direnişin ve umudun gücünü yansıtmayı tercih ediyor. “Gazzeliler, ‘Ne olursa olsun biz ülkemize ve davamıza sahip çıkıyoruz. Mekânın sahibi biziz, burası bizim toprağımız’ diyerek direnişlerini sürdürüyorlar” diyor.
Üsküdar Hüdayi Kültür Sanat Merkezi’nde açılan ve ressam Sabir Mehdiyev ile birlikte hazırlanan “Mekânın Gerçek Sahibi – Filistin’in Onurlu Direnişi” sergisi, ziyaretçilere güçlü bir sanat ve direniş mesajı veriyor. Sergide yer alan toplam 11 eser, satışa çıkarılarak elde edilen gelirle Gazze’ye yardım eli uzatılacak ve bu destek, Yeryüzü Doktorları aracılığıyla ulaşacak.
Sergi, Filistin Halkının Direnişini Sanatla Anlatıyor
Sanat eseri olan her bir tablo, Filistin halkının yaşadığı acıları ve dirençlerini yansıtarak, gözleri ve vicdanları harekete geçirmeyi amaçlıyor. Boş sandalye, terk edilmiş yastıklar, camlardan sızan ışık ve yıkımın izleri, sergideki eserlerin ana temalarını oluşturuyor. Bu detaylar, Filistinlilerin evlerini ve umutlarını terk etmediğine, onurlu duruşlarını devam ettirdiklerine güçlü bir şekilde vurgu yapıyor.
Sanatçı Bedia Kirişçi’den Direniş ve Farkındalık Mesajı
Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, Kirişçi şunları söyledi: “Her zaman Filistin’in yanında ve destekçisi oldum. İsrail’in zulmü çok daha önce başlamıştı, fakat 7 Ekim’den sonra insanlık adına vicdanlarımızın sarsıldığını ve sessiz kalamayacağımızı gördük. Sanatımla ve dualarımla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istedim. Eserlerimde acı ve gözyaşı yok; çünkü Gazze, Filistin ve mekânın gerçek sahipleri Gazzelilerdir. Ayrıca, eserlerimde meydan okuyan bir duruş da var. Gazzeliler, ‘Ne olursa olsun biz ülkemize ve davamıza sahip çıkıyoruz. Mekânın sahibi biziz, burası bizim toprağımız’ diyerek direnişlerini sürdürüyorlar. Bu ruhla 10 tabloyu ben çizdim, diğer büyük tabloyu ise hocam Sabir Mehdiyev hediye etti.”
Mehdiyev’in Direniş Temalı Eseri ve Anlamı
Sanatçı Sabir Mehdiyev, sergide yer alan ve cami sütununa yaslanmış yaşlı bir amcayı tasvir eden eser hakkında şu açıklamayı yaptı: “Her şeyini kaybetmiş, zor zamanlar geçirmiş bir amca portresi çizdim. Gidecek yeri yok, caminin sütununa yaslanmış ve yine de direniyor. Eğer bu resmiyle mekânın gerçek sahibinin direnişini ve inancını yansıtabildiysem, ne mutlu bana. Bu eser, direnişin ve inancın simgesi olarak kalacak.”
Bu sergi, hem sanatsal açıdan derinlikli bir anlatım sunuyor hem de Filistin halkının cesur ve onurlu duruşunu vurguluyor. Sergi, 9 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak ve eserlerin satışından elde edilen gelir, Filistinli kardeşlerimize umut ışığı olmaya devam edecek.