DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası Finalinde Beşiktaş GAIN’i 91-74 Yenerek 10. Şampiyonluğa Ulaştı

Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş GAIN’i 91-74 yenerek 10. şampiyonluğunu ilan etti ve şampiyonluk sevincini yaşadı.

22.02.2026
A+
A-

Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası heyecanı, Sinan Erdem Spor Salonu’nda yeniden alevlendi. Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş GAIN arasındaki 40. Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldiler ve mücadeleyi sarı-lacivertler 91-74 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, Beşiktaş’ın Mathews ve Dotson ile karşılık vermesine rağmen ilk dakikalarda öne geçti ve ilk periyodu 24-22 üstünlükle tamamladı. Devreye ise Fenerbahçe üstün girdi; Biberoviç’in isabetli dış atışıyla 12. dakikada skor 32-30’a geldi ve takım soyunma odasına 46-42 önde girdi.

İkinci yarıda da etkili olan sarı-lacivertler, 22. dakikada 9 sayılık bir seriyle farkı yeniden çift hanelere çıkardı (52-43). 23. dakikada Tarık Biberoviç’in yeteneğiyle skor 54-43 olurken, 24. dakikada fark 15’e (58-43) çıktı. Beşiktaş için cevap 28. dakikada Yiğit Arslan’ın üçlüğüyle geldi ve fark 4 sayıya kadar inerken (60-56), mücadele heyecanını sürdürdü.

Oyunun kontrolünü yeniden ele alan Fenerbahçe Beko, Horton-Tucker ve Biberoviç’in ardı ardına kaydettiği üçlüklerle farkı kapandıktan sonra final periyoduna 70-56 önde girdi. Son bölümde üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertler, maçı 91-74 kazanarak üst üste ikinci, toplamda ise onuncu Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Tarık Biberoviç ise sahadaki en değerli oyuncu unvanını ve 28 sayılık skorunu ile zirvede tamamladı. Milli oyuncu, takımının da en skorer ismi olarak öne çıktı ve finalin en değerli oyuncusu seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.