DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Fazla Ekmek Tüketince Felç Oldu

08.12.2020
A+
A-

Bağışıklık sistemi beynin bazı kısımlarına saldırarak glütene yanıt verdiği zaman glüten ataksi denen bir durum yaşanmış oluyor.

Bilim insanları, bunun aslında tüm bu lezzetli karbonhidrat ağırlıklı besinlerin içeriğinde bulunan glütene verilen yaygın bir reaksiyon olduğunu keşfettiler. Hatta öyle ki konuşma ve yürüme güçlüğü gibi felç benzeri semptomlara neden olabileceği de açıklandı.

KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAMADI

Bu durumdan şikâyetçi olan bir kadın, dört yıl boyunca konuşma bozukluğu, titreme ve denge sorunları yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

‘2008’de pratisyen hekime ilk gittiğimde menopoz olduğu söylendi. Ama durumum daha kötüye gittiğinde bir nöroloğa yönlendirildim. Sağlığım önümüzdeki birkaç hafta içinde daha da kötüleşti. Etrafta dolaşmak için iki baston kullanmak zorunda kaldım. Aklımı kaybettiğimi sandım kimse bana ne olduğunu anlayamadı.’

KALICI HASARA NEDEN OLDU

Son olarak bir profesöre yönlendirildiğini belirten kadına glüteni bırakması söylendi. Önceden çok fazla ekmek ve makarna tüketen kadının durumu tüm bu besinleri kesince neredeyse tamamen düzeldi artık bastonları olmadan yürüyebiliyor fakat konuşma hâlâ güçlük yaşıyor. Doktor ise bunun kalıcı bir hasar olduğunu söylüyor.

‘BEYİNCİK HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR’

Son 20 yılda 600’den fazla glüten ataksi hastasını ettiğini belirten Profesör Hadjivassiliou, glütensiz beslenme düzeninin vakaların yüzde 80’ine yardımcı olduğunu belirtiyor. Hadjivassiliou, ‘Gluten ataksisi, beynin hareketten sorumlu kısmı olan beyincik hücrelerini yok eder ve bu uzun bir süre devam ederse semptomlar geri döndürülemez hale gelir. Birisi bize yönlendirildiyse ve beyincik ceviz büyüklüğüne düşürüldüyse, glütensiz bir diyetin yapabileceği çok şey var’ ifadelerini kullandı.

İLİşKİLİ HABERLER Felç Olmak

Felç Olmak

Kalp Dengesini Bozarak Felç Geçirmeye Neden Oluyor

Kalp Dengesini Bozarak Felç Geçirmeye Neden Oluyor

Kovid-19 Felç Ediyor

Kovid-19 Felç Ediyor

İstanbul'da Ekmek Dolandırıcılığı

İstanbul’da Ekmek Dolandırıcılığı

İLİşKİLİ GALERİLER Felçli Kızı Muayene Eden Doktor Sebebini Anlayınca Hayret Etti

Felçli Kızı Muayene Eden Doktor Sebebini Anlayınca Hayret Etti

Felç Olan Kızın Hastalık Sebebi Herkesi Şaşkına Çevirdi

Felç Olan Kızın Hastalık Sebebi Herkesi Şaşkına Çevirdi

Konserve Kapakları Felç Ediyor!

Konserve Kapakları Felç Ediyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.