DOLAR 32,5863
EURO 34,7960
ALTIN 2.509,75
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Farah Zeynep Abdullah’ın soy ağacına dair bilinmeyen gerçekler!

12.03.2021
A+
A-

Sevilen oyuncu Farah Zeynep Abdullah, önceki gün verdiği bir röportajda nereli olduğunu şöyle anlattı:

“Babamın babası, Erbil doğumlu. Babamın babaannesi ise Kerkük Türkler’inden. Dedem Osman Abdullah, Irak Ordusu’nda albaymış. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Almanca konuşurmuş.

Babam, 1972’de Irak’a gidip, Osmanlı tebaasından olduğumuzu gösteren zürriyet belgesini almış. Babamın, annesinin babası ise şimdi Karadağ’a bağlı olan Pljevlja’dan (Taşlıca). Orası, dedemin köyüymüş.

Mussolini’den kaçarak Türkiye’ye gelmişler. Anneannemin kökeni ise Saraybosna’ya dayanıyor. Onlar da küçükken Karamürsel’e gelmişler.

Annemin baba tarafı ise 1939 Erzincan Depremi’nden sonra Erzincan’dan İstanbul’a gelmiş.”

31 yaşındaki oyuncu, isminin hikayesini de şöyle anlattı:

“Farah’ı babam, Zeynep’i annem koymuş. İran Şahı’nın eşi Farah Diba, güçlü, azimli, yardımsever ve asil bir kadınmış. Babam bu özelliklerini çok sevdiği için bana onun ismini vermiş.”

TESADÜF BİR AŞKIN BEBEĞİ

Rahmetli dedesiyle anneannesinin aşkı; dedesinin, denizde boğulma tehlikesi atlatan anneannesini kurtarmasıyla başlamış.

Annesi Gülay Hanım da 17 yaşındayken çaldığı bir arabayla trafik kazası yapmış.

Çarptığı otomobilin sahibi olan kadın; annesine şirketlerinde çalışıp borcunu ödemesini teklif etmiş. Babası da o şirkette çalışıyormuş…

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.