DOLAR 32,4796
EURO 34,8400
ALTIN 2.451,45
BIST 9.870,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Fakir fukara, Apple’dan soğudu

05.11.2018
A+
A-

Geçtiğimiz dönemlerde yeni iPhone modellerini ve kısa bir süre önce de yeni nesil MacBook ve iPad Pro modellerini tanıtan Apple için işler adet bazında pek de iyi gitmiyor gibi.

Apple satışlar konusunda sessizlik kararı aldı

Apple, kullanıcılarını, markayı ve ürünleri yakından takip edenleri ve yatırımcıları üzecek bir açıklama yaptı. Apple satışlar konusunda sessizlik kararı aldığını açıkladı

Akıllı telefon pazarı açısından dünyanın en önemli bölgelerinin başında gelen Hindistan’da, 4 yıl aradan sonra ilk kez çeyrek dilimlik satış rakamlarından gerileme yaşandı. Geçtiğimiz yılın son çeyrek diliminde 1 milyon adetlik satış barajını geçen Apple, bu yıl ise 700.000 – 800.000 aralığında kalacak gibi görünüyor.

Araştırmayı gerçekleştiren  Neil Shah isimli araştırmacı, 3. çeyrek diliminde de neredeyse yarı yarıya bir düşüş olduğunu belirtiyor. Artan iPhone fiyatların rağmen, rekabetçilik konusunda yenilik sunmayan iPhone modelleri yerine, Hindistan’daki eğilimin Android ekosistemine doğru kaydığını belirtiyor.

2017 yılının 3. çeyrek diliminde 900.000 satış barajını yakalayan şirketin, 2018 yılının aynı çeyrek diliminde ise 450.000 limitlerinde takıldığı açıklandı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.