DOLAR 32,3360
EURO 35,1197
ALTIN 2.241,35
BIST 8.722,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Facebook, Önümüzdeki Yıl Satışa Sunacağı Bir Akıllı Saat Üretmeyi Planlıyor

14.02.2021
A+
A-

Facebook, günümüzde yalnızca bir sosyal medya platformu olmanın ötesinde bir teknoloji şirketi konumuna gelmiş durumda. Şirket, özellikle 2014 yılında satın aldığı Oculus şirketiyle sanal gerçeklik dünyasına bugüne kadar büyük katkıda bulundu. Yeni paylaşılan bir habere göreyse Facebook, ürettiği donanımlar arasına akıllı saatini de eklemeyi planlıyor.

The Information tarafından paylaşılan habere göre Facebook’un üreteceği akıllı saat, Android işletim sistemi tabanlı bir akıllı saat olacak. Fakat saatte yer alacak işletim sisteminin Google’ın Wear OS işletim sistemi mi yoksa başka bir sistem mi olacağı henüz bilinmiyor fakat bu konuda bizi aydınlatabilecek bir iddia mevcut. Söz konusu akıllı saatin önümüzdeki yıl satılmaya başlanacağı iddia ediliyor.

Facebook akıllı saat üretecek:

facebook

Haberin devamında belirtilenlere göre dev şirketin akıllı saati, mesajlaşma desteği ve sağlık ve fitness özelliklerine odaklanacak. İddiaya göre Facebook, üreteceği cihazlar için kendi işletim sistemini geliştirmeyi planlıyor. Böylece şirket, gelecekte tamamen kendi ekosistemini oluşturabilir. Akıllı saate yönelik şu an için şirket tarafından gelen bir açıklama bulunmuyor.

Facebook, şu anda güncel olarak Oculus sanal gerçeklik başlıkları ve Portal videolu görüşme cihazları üretiyor. Bununla birlikte şirket, Ray-Ban akıllı gözlükler üzerinde ve Project Aria olarak bildiğimiz artırılmış gerçeklik girişimi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirketin akıllı gözlüğünün bu yılın ilerleyen aylarında gösterilmesi bekleniyor.

Sosyal medya devinin kendi cihazını üretmeye yönelik yaptığı çalışmalar pek de sır değil. Şirket, bu konu için 6.000’den fazla çalışana sahip durumda. Bu çalışanlar çeşitli artırılmış ve sanal gerçeklik projeleri ve mevcut olan Oculus ve Portal cihazları üzerinde çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.