DOLAR 32,2643
EURO 35,0714
ALTIN 2.467,29
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Facebook güvenlik alanında sert önlemler alacak!

22.03.2018
A+
A-

2014’te değişen Facebook politikalarına aykırı olan (daha öncesine ait) uygulamalar gözden geçirilecek. Bunun yapılmasının sebebiyse, daha öncesinde platformda olan uygulamalar kullanıcılardan büyük miktarda veri çekebiliyordu. Bu uygulamaların denetlenmesiyle, eriştikleri bilgiler kısıtlanacak. Kötü niyetli bulunan uygulamalar ise platformdan engellenecek.

Veri erişimi noktasında kullanıcılar da konu hakkında  bilgilendirilecek. Verilerini kötüye kullanmış bir uygulamadan etkilenen insanları bilgilendirilecek. Aynı zamanda “thisisyourdigitallife” aracılığı ile verilerine ulaşılıp ulaşılmadığını öğrenebilmelerini sağlayan uygulama da geliştirilecek. Böylece insanlar sosyal medyada paylaştıkları verilerin tamamını takip edebilecekler.

Facebook’un kendi denetim ağında bir otomasyon süreci de olacak. Bilgilerinizi kullanan bir uygulamaya 3 ay boyunca giriş yapmamışsanız, Facebook bu uygulamanın verilerinize erişmesini engelleyecek.

Uygulama girişi de yeni güvenlik önlemleri kapsamında yenilenecek. Böylece, bir sonraki versiyonunda, uygulama incelemesi gerekmeksizin bir uygulamanın erişim talep edebileceği verileri sadece isim, profil resmi ve e-posta adresini kapsayacak şekilde kısıtlanmış olacak. Bunun dışındaki herhangi bir bilgiyi talep etmek için Facebook onayı gerekecek.

Facebook’un Bug Ödül Programı, geliştiricilerin verileri kötüye kullanımının, kullanıcılar tarafından tespit etmeleri halinde Facebook’a rapor edebilmelerini sağlayacak şekilde genişletilecek.

:: Platformun yeni güvenlik önlemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.