DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yapay Zekâ, Yayıncı Kılığına Girdi: Oyunu İzleyip Yorum Yaptı [Video]

12.10.2022
A+
A-

Yapay zekâ, hiç var olmayan insan yüzleri oluşturmak, seslendirme yapmak ve metinden sanatsal görseller oluşturmak gibi yetenekleri hayatımıza katmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde ise yapay zekâ, oyunlarda bambaşka bir şekilde karşımıza çıktı.

Bağımsız oyun geliştiricisi Philipp Lenssen, en popüler oyun motorlarından Unity ile geleceğe bir ışık tutmayı başardı. Lenssen, geliştirdiği oyunda yapay zekâ yardımıyla NPC’leri düşünen ve buna göre konuşan karakterlere dönüştürdü, hatta oyunda yayıncılar gibi yorumlar yapan bir karakter yaptı.

Yapay zekânın oyunda yayıncı gibi davrandığı, oyun içindeki objeleri analiz edip konuştuğu anlar:

NPC’lerin yapay zekâ ile hareket edip konuştuğu anlar:

Peki bu nasıl mümkün oluyor?

yapay zeka oyun

Philipp Lenssen, yapay zekâyı oyuna nasıl bu denli iyi bir şekilde entegre ettiğini de paylaştı. Lenssen, oyunda GPT-3 API’ını Unity’ye entegre ettiğini, ağız animasyonları için Unity’nin mağazasından satın alınabilen Now We’re Talking animasyon paketini ve dünyadaki objeler için Synty’nin modellerini kullandığını paylaştı.

Son olarak Lenssen, dil tahmin modeli GPT-3 tarafından üretilen metinler için Google’ın “Metin-Konuşma” motorundan faydalandığını açıkladı. Tüm bunlar bir araya getirilip oyuna eklendiğindeyse yukarıda gördüğümüz etkileyici görüntü ortaya çıktı.

İşin tekniğine inmek ve kendi oyununu geliştirmek isteyenler için bir rehber de yayınlandı:

Yapay zekâyı tıpkı Lenssen gibi kullanmak istiyorsanız, geliştirici burada da yardımınıza koştu. Lenssen, oyunda tüm bunları nasıl yaptığını kapsamlı bir şekilde açıklayan bir rehber de yayımladı. Rehber, Lenssen’in oyun için yazdığı kodları da kapsıyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.