DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

EYT emeklilik maaşları ne zaman yatacak? (EYT ne zaman yasalaşacak?)

29.12.2022
A+
A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündeminde maaşların yatacağı tarih merak ediliyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan her vatandaş prim ve gün sayısını doldurduğu takdirde emekli olmaya hak kazandı. Emekli olmaya hak kazanan adaylar ise şimdi EYT maaşlarının ne zaman yatacağını sorguluyor. İşte ayrıntılar.

EYT maaşlarının ne zaman yatacağı, düzenlemenin belli olmasıyla birlikte milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında EYT düzenlemesinin ayrıntıları açıklandı. EYT’li olacak olan kişiler ise maaşların ne zaman yatacağını ve düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merak ediyor. Peki EYT (emeklilik) maaşları ne zaman yatacak?

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlenmesinin ayrıntıları belli oldu. EYT yasasıyla birlikte milyonlarca kişi emekli olacak. Emekli olacak vatandaşlar ise yasanın ne zaman devreye gireceğini merak ediyor.

Buna göre; EYT düzenlemesinin Meclis’e sunulmasının ardından ocak ayında görüşülmesi bekleniyor. Yürürlük tarihinin ise 1 Ocak 2023 olması bekleniyor.

EYT emeklilik maaşları ne zaman yatacak? (EYT ne zaman yasalaşacak?) - 1

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Sigortalılık süresi ve prim şartları tamam olmayanlar bu şartları tamamladıklarında EYT yasasından yararlanacak. Eğer Ocak ayında emeklilik başvurusu yapılırsa ilk maaş hesaplama işlemleri de 1 Şubat itibarıyla olacak.

Örneğin işlemler Nisan ayında biterse; başvuru tarihini takip eden aydan itibaren bütün maaşlar emeklinin hesabına topluca yatacak.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.