DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Exynos 992 geliyor! Samsung telefonların yeni işlemcisi! Transistör boyutunun küçülmesi, performansı artırıyor. Bu kapsamda geliştirilen 5 nm Exynos 992 işlemcisi…

28.05.2020
A+
A-

Samsung, 5 nm litografiye sahip Exynos 992 için hazırlıklarını tamamladı. Gelen haberlere kadar, yeni 5G destekli işlemcinin hızlı üretimine önümüzdeki Ağustos ayında başlanacak. Exynos 992, ARM’ın en yeni Cortes-A78 çekirdeklerini ve Parasal G78 grafik birimini içeriyor. Grafik performansında yüzde 25’lik bir artış yaşanırken, çekirdek tarafında da önceki nesle kıyasla yüzde 20 daha eksik enerji tüketilecek.

5 nm litografiye sahip Exynos 992 işlemcisi, 990 işlemcisine tarafından ufak iyileştirmelere konut sahipliği yapacak. Esas performans artışının, 2021 yılında çıkacak olan işlemci için olacağı tahmin ediliyor. Qualcomm’un mevcut amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865, Cortex-A77 ve Cortex-A55 çekirdeklerinin özel bir sürümünü kullanıyor. Eğer Snapdragon 865 Plus tanıtılırsa, rakibi Exynos 992 olacak. Ancak Meizu’nun genel müdürü, bu sene içerisinde Qualcomm’un Plus işlemci tanıtmayacağını söylemişti.

Üretimin başlanacağı Samsung fabrikası. Hwaseong / Güney Kore

Exynos 992 ile birlikte gelmesi beklenen ilk modelin Note 20 olması bekleniyor. Endüstri uzmanlarına kadar, yeni Exynos işlemci sadece Güney Kore pazarında kullanılabilir. Yurt dışındaki tüm pazarlara ise Snapdragon işlemciye sahip Note modelleri yollanabilir. Bu iddianın doğruluğu demin bilinmiyor. Ancak son zamanlarda kullanıcılar, Avrupa pazarında da Snapdragon işlemci kullanması için Samsung’a baskı yapıyor.

Kaynak 1 ve Kaynak 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.