DOLAR 32,2235
EURO 35,0808
ALTIN 2.503,62
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Evlere gidilmeye başlandı! İlk tarih belirlenmiş oldu! Afiyet Bakanlığı’nın antikor tarama testleri için başlayan ev ziyaretlerinin ardından İstanbul bağışıklık…

13.06.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın bu hafta başlattığı “Yeni Koronavirüs (COVID-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması” için TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) Türkiye genelinde tesadüfen belirlediği 155 bin 577 hane, filyasyon ekipleri kadar ziyaret edilmeye başlandı.

Egzersiz süresince her haneden tesadüfen bir kişiye antikor ve PCR testi uygulanacak. Araştırma doğru ülke ve il düzeyinde hastalığın görülme sıklığı (prevalans), geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyi saptanacak.

Afiyet Bakanlığı sahada bilgi birleştirme tarihini 3-30 Haziran olarak belirledi. 15 Haziran itibarıyla 81 ilin tamamında örnek toplanma aşaması başlatılmış olacak. İstanbul’da da salgın başladığından bu yandan sahada artı vaka ve temaslılarının takibini sürdüren bine yakın filyasyon ekibi, İstanbul için belirlenen 8 bin 18 haneyi tek tek ziyaret ederek, örnek toplamaya başladı.

12 gün içinde misal toplama işlemi bitirilecek ve numuneler ağır ağır Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Laboratuvarı’na gönderilerek incelemeler başlatılacak. İstanbul’daki antikor tarama çalışmalarında, İstanbul bağışıklık oranı sonuçlarının 20 Haziran’a kadar alınması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.