DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Corona virüsü Amazon’u da vurdu Amazon depoları Corona virüsü krizi ile çalkalanıyor. Depolarını kapatmayan İnternet devi, işçileriyle…

26.04.2020
A+
A-

ABD, takriben iki haftadır Corona virüsü pandemisi merkezi haline geldi. Ayrıca en fazla olgu ayrıca de en fazla ölümle zirveye oynayan ülkede halkın kaygıları da artıyor.

Amazon ise iki arada kalmışa benziyor. İnternet devi salgın vaktinde bir taraftan büyüyen talebi karşılamaya çalışıyor. Bir taraftan ise operasyonları etkilemeyecek derece de vardiya programları ile denge kurma arkasında.

Corona virüsü Google’a büyük darbe vurdu!

Google corona virüsü karşı önlemleri arttırmaya devam ediyor. Pazarlama bütçesini benzeri yarıya indiren şirket işe alımları durduruyor.

ABD’de her gün binlerce insanın virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, Amazon işçilerini de kaygılandırıyor. İşçiler bazı depoların kapatılmasını ve evde kalmak istiyor.

Amazon ise sadece kronik rahatsızlığı olanları eve göndermeyi ve vardiya sistemiyle daha az kişiyi çalıştırma arkasından. Şirket bu konuda üzerinde oluşan baskıyı azaltmaya çalışıyor.

Tedbirleri sıkılaştırma sözü veren şirket, çalışanlara COVID-19 testi yapmaya başlayacak. Son olarak vergi artışına giden şirketin bu çabaları da yeterli olmamış görünüyor.

İddialar, işçilerin halen büyük bir üzüntü içinde olduğu yönünde. Alınan önlemleri tatmin edici bulmayan bir takım işçiler, devlete ait bir talepte bulunmaya hazırlanıyor.

Amazon’un böyle bir taleple gelen işçilerin, iş haklarını feshetmeyi planladığı da kulislerde konuşulmaya başladı. Ancak bu talepte gelen işçi sayısı şirketin düşündüğü gibi azınlıkta kalmayabilir.

Dünyanın en büyük teknolojik şirketlerinden olan Amazon, sizce nasıl bir yol izleyecek? Yorumalrınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.