DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Evden rahat! BMW i3 ile otonom sürüş yaptık BMW CES 2020 etkinliğinde şov yaptı.Biz de düzenlenen toplantıya katıldık ve BMW i3 ile otonom sürüş…

08.01.2020
A+
A-

BMW, CES 2020’de mobilitenin geleceğini gözler önüne serdi. Otonom sürüş ile birlikte birçok yeni teknoloji fuarda ziyaretçilerle buluştu.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu keyifli deneyim videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

BMW i3 Urban Suite ile evde hissetmek mümkün

Elektrikli otomobiller kent yaşamında yavaş yavaş daha fazla varlık göstermeye başladı. Elektrikli otomobil pazarının önemli oyuncularından biri olan BMW de gelecek vizyonunu bu etkinlikte görücüye çıkardı. BMW i3 Urban Suite, bu yıl CES 2020’de önemli bir gövde gösterisi yaptı.

Standart i3‘ün dönüştürüldüğü Urban Suite modelinin iddiası kullanıcıya butik oteli rahatlığı vermek. Bunun için kabinde yeterli bir alan var. Rahat bir koltuk, geniş bir ayak uzatma alanı, tavandan aşağı doğru uzanan bir ekran ve kişisel bir ‘ses bölgesi’. Tüm detaylar kullanıcıya odaklanmış durumda.

Geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı otomobilin kabininde ahşap ve deri detaylar kombine edilmiş.

Standart model ile karşılaştırdığımız aynı kalan iki detay olduğunu görüyoruz; gösterge paneli ve sürücü koltuğu.

Araç içi eğlencenin ve rahat bir ortamda çalışmaya odaklanmanın hedeflendiği i3 Urban Suite şimdilik konsept. Bu konsept temelde bizlere 4. ve 5. seviye otonom sürüşün geleceğini gösteriyor. İlerleyen yıllarda bu modeli seri üretim de görebilme ihtimali şimdiden heyecan verici.

BMW CES 2020 etkinliğinde şov yaptı

BMW CES 2020 etkinliğinde yalnızca i3 Urban Suite modelini karşımıza çıkarmadı. i Interaction Ease isimli konsept ile lüks algısına yeni bir yorum da kattı. i Interaction Ease bir konsept otomobil değil, konsept teknoloji. Bu teknoloji sayesinde araç ile sezgisel bir etkileşim kuruluyor. BMW’nin Akıllı Kişisel Asistanı ile iletişime geçen kullanıcı, bir komutu bu şekilde verebiliyor. Sürücünün bakışlarını takip eden ve yorumlayan bir yapay zekaya sahip teknolojinin insan ve makine arasında duygusal bir bağ yarattığı söyleniyor.

Teknoloji yine kabinde konfora odaklanmış durumda. Derinin kullanılmadığı kabinde akıllı cam kullanılıyor. Böylece kullanıcı kendini dış dünyadan gizleyebiliyor. Panoramik Head-Up Display de teknolojinin önemli kozlarından biri.

BMW’nin bu teknolojisini ilerleyen yıllarda ilk olarak BMW iNEXT modelinde göreceğiz.

Sergilenen bir diğer model ise BMW X7 ZeroG Lounger. Bu model de yine kabin içi konfora odaklanıyor. Yani amaç koltukların konforu. 40 ya da 60 derece geriye yatabilen koltuklara sahip otomobil, uzun yolculuklarda en iyi konforu sunmaya odaklanıyor. Kişiselleştirilmiş bu koltuk deneyiminin de önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime gireceği düşünülüyor.

CES 2020’nin önemli konularından biri de tabii ki 5G. Alman otomobil üreticisi de bu teknolojiye dair çözümlerini fuarda sergiliyor.

BMW, 5G özellikli uygulamaların entegrasyonu için çalışmalarına başladı. Bunun ilk örnekleri, 2021 yılının ortalarında satışa çıkacak olan BMW iNEXT’te göreceğiz. iNEXT, 5G teknolojisi ile gelecek ve iddiaya göre, BMW bu mobil teknolojiyi sunan dünyadaki ilk lüks otomobil üreticisi olacak.

iNEXT, 5G özellikli SIM kart desteği ile gelecek. Ancak, akıllı telefona sahip olmayan kullanıcılar da 5G teknolojisi otomobil sayesinde kullanabilecek. Burada Samsung’un sahibi olduğu HARMAN ile yapılan iş birliği öne çıkıyor.

Bu arada 5G teknolojisinin 3. seviye otonom sürüş için ön koşul olduğunu belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.