DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Netflix’ten Türkiye için yeni karar! Trafik düşecek

27.03.2020
A+
A-

Netflix, veri trafiğini azaltmak amacı ile telekomünikasyon ağları üzerindeki trafiğini yüzde 25 azaltacağını duyurdu. Netflix İçerik İletiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Florance, küresel kriz sebebi ile hizmet kalitesine de öncelik vererek Türkiye’deki veri trafiğini rahatlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Netflix, dışarı çıkanları spoiler ile tehdit ediyor!

Netflix, corona virüsü salgını sırasında insanların evlerinde kalması için oldukça ilginç bir yönteme başvurdu. Netflix spoiler vermeye başlayacak kullanıcıları evde kalmaya teşvik ediyor…

1 ay boyunca devam edecek

Florance, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Trafikteki bu azalmaya rağmen üyelerimiz tercih ettikleri plan kapsamında yer alan Ultra Yüksek Çözünürlük (UHD), Yüksek Çözünürlük (HD) veya Standart Çözünürlük (SD) seçeneklerinden faydalanmaya devam edebilecek. Türkiye’de önümüzdeki 30 gün boyunca uygulanacak bu yöntemin telekomünikasyon ağları üzerinde önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum.”

Yaklaşık Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan ayar güncellemesi, seyirciler için nasıl bir deneyim oluşturacak zamanla göreceğiz. Fakat yüzde 25 oranında internet altyapısını rahatlatacak olan bu yeni adım, son günler için oldukça önemli bir karar niteliği taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.