DOLAR 32,3784
EURO 34,7459
ALTIN 2.410,23
BIST 10.102,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Eski iPhone’lara neden gece modu gelmiyor?

03.10.2019
A+
A-

Tabi, iPhone 11 modellerine gece modunun gelmesi ile iPhone kullanıcılarından Apple’a çeşitli sorular gitmeye başladı. Eski iPhone modellerine gece modu neden gelmiyor? sorusu bunların başında geliyor. Zira, dışarıdan bakıldığında yazılım güncellemesi ile eski iPhone’lara gece modunu eklemek gayet mümkün.

Apple ise bunun göründüğü kadar kolay olmadığını belirtiyor. iPhone 11 serisinin gece başarılı çekimler yapmasında, yeni ultra geniş kameranın büyük payının olduğu belirtiliyor. Her zamanki gibi kameranın teknik detayları hakkında fazla konuşulmasa da, Apple A13 Bionic işlemcinin gücünden yararlanan kameranın düşük ışıkta ayrıntıları en iyi şekilde yakalayabildiği belirtiliyor.

Yani, Apple’ın belirttiği ilk eksiklik donanımsal. İkinci gerekçe olarak ise Apple’ın bu özelliği yarım bir şekilde sunmak istememesi gösteriliyor. Donanımsal eksiklikler nedeniyle eski iPhone’larda yazılımsal bir şekilde gece modu eklendiğinde, elde edilen başarının yarı yarıya düştüğünün görüldüğü belirtiliyor.

Son gerekçe ise Apple’a değil, sektörün geneline ait. Bir pazarlama stratejisi olarak Apple’ın gece modunu iPhone 11’e özel tuttuğu rahatlıkla söylenebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.