DOLAR 32,2932
EURO 34,9809
ALTIN 2.447,81
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Elon Musk durdurulamıyor! Sırada kirli su problemi var!

12.07.2018
A+
A-

Şimdiyse, SpaceX ve Boring Michigan’ın kirli su problemine el atmaya hazırlanıyorlar. Bilmeyenler için söyleyelim, Michigan eyaletine bağlı Flint’te ciddi bir kirli su problemi bulunuyor. Bölgede evlerde kullanılan suyun kalitesi ve standartları *FDA’nın belirlediği seviyenin çok ama çok altında.

Musk ise attığı tweet’le beraber Flint’in suyu için ciddi bir yatırımda bulunacağını açıkladı. SpaceX ve Boring bu kez bölgeye bir hafta sonu operasyonu düzenleyecek ve su sorunu yaşayan her ev için filtre çözümü sağlayacaklar. Bunun üzerine takipçilerin merak ettiği soruysa, bunu gerçekten başarıp başaramayacağı oldu.

You’re right on both counts. Most houses in Flint have safe water, but they’ve lost faith in govt test results. Some houses are still outliers. Will organize a weekend in Flint to add filters to those houses with issues & hopefully fix perception of those that are actually good.

— Elon Musk (@elonmusk) 11 Temmuz 2018

CNET’ten Sean Hollister‘ın sorusunu cevaplayan Musk şunları söyledi:

“Flint’te bulunan birçok ev zaten güvenli su kullanıyorlar ama hükümetin yaptığı testlerin sonuçlarıyla inançlarını kaybetmiş durumdalar. Bölgedeki birçok ev halen aykırı durumda. Sorunlu evlere filtreler eklemek için Flint’e bir hafta sonu operasyonu düzenleyeceğiz. Böylece bölgedeki insanların bakış açısını olumlu yönde değiştirebiliriz.”

*FDA: Amerika Birleşik Devletleri’nin Sağlık Bakanlığı’na bağlı; gıda, diyet eklentileri, ilaç, biyolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürosudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.