DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Erzurum Kültür Yolu Festivali Beşinci Gününde Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Erzurum Kültür Yolu Festivali Beşinci Gününde renkli etkinliklerle dolu, kültür ve sanat dolu anlar sizi bekliyor.

21.08.2025
A+
A-

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum Kültür Yolu Festivali’nin 5. gününde çeşitli etkinlikler sürdürüldü. Kent merkeziyle ilçelerde farklı mekanlarda konserler, sergiler, çocuk aktiviteleri, söyleşiler ve tiyatrolar gibi programlar, festivalin 9. durağı Erzurum’da bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında Derya Uluğ, Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’ndaki konseriyle dinleyicileriyle buluştu. Ayrıca Müzisyen Mehmet Kemiksiz, Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda tasavvuf müziğini seslendirdi; Osman Korkmaz ve Kubilay Perdakçıoğlu ise Kale Önü Aşıklar Sahnesi’nde dinleyenlerle buluştu.

“Reyhani, Gülhani Programı” kapsamında Kale Önü Aşıklar Sahnesi’nde bir araya gelen aşıklar Ozan Reyhani, Rahim Sağlam, Muhlis Denizer ve Zikri Aliyar saz ve sözleriyle katılımcıların beğenisini topladı.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahneye taşıdığı Kurtcebe Turgul’un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu’nun yönettiği "Bence Katil Öldürdü" oyunu izleyiciyle buluştu. Ayrıca İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Züleyha ile Sınırsız Sohbetler” adıyla insan psikolojisi, günlük hayat ve ilişkileri konu alan bir etkinlik gerçekleştirildi.

Olimpiyat Parkı’na kurulan “Çocuk Köyü” kapsamında festivalin beşinci gününde çocuklar için Bubble Gösterisi ile Mirket İş Başında adlı çocuk tiyatrosu sahnelendi. Çocuklar ayrıca Sihirli Şapkalar etkinliğinde renkli kartonlar, pullar, tüyler ve diğer malzemelerle kendi karakterlerine özgü şapka tasarımları yaptılar.

Erzurum Çocuk Kütüphanesi’nde de “Otağ’da Masallar” ile minik izleyicilere kelimelerin büyülü yolculuğu sunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.