DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Erzincan’ın Turşuluk Sebzeleri Pazarları Şenlendiriyor: Kornişon, Fasulye ve Biber Yoğunluğu Sürüyor

Erzincan’ın turşuluk sebzeleri pazarları şenlendiriyor: kornişon, fasulye ve biber yoğunluğu sürüyor. Lezzet dolu pazar keşfi.

23.09.2025
A+
A-

Erzincan’da sezonun son turşuluk ürünleri pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Kornişon, biber ve fasulyeden oluşan sebzeler, alışveriş yapan vatandaşların ilgisini çekiyor; yoğunluk esnafı gülümsetiyor.

Kış hazırlıkları yapan halk, pazarları adeta mesken edinmiş durumda. Soğuk günlerde sofraların vazgeçilmezi haline gelen turşuların bağışıklığı güçlendirdiği ve kan şekerini dengede tuttuğu biliniyor; bu nedenle Erzincanlılar, kışa hazırlık için pazarları sık ziyaret ediyor.

Kornişon, fasulye ve biber gibi sebzelerin satışında yoğunluk yaşayan pazarlar, esnafın da yüzünü güldürüyor. Fiyatlar ise haftanın farklı günlerinde kurulan çeşitli pazarlar arasında değişiyor: fasulye 100 TL, kornişon 60-100 TL arası, biber ise 50 TL’den alıcı buluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi — Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.