DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

En güzel deniz tatili yapılacak yerler

06.06.2018
A+
A-
1 / 20

Dünyanın en güzel plajları dendiğinde akla genelde uzak ülkeler ve tropik adalar gelir, oysa Avrupa kıyılarında da masmavi sularıyla büyüleyen muhteşem plajlar var. Brandlife dergisi bu yaz tatil planlarında deniz, kum ve güneş üçlüsü olanlar için güzel bir liste hazırladı. İşte detaylar…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 20

Dünyanın en güzel plajlarından bazıları Avrupa sahillerinde bulunuyor.

3 / 20

Bu yaz deniz tatilinizi farklı bir rotada yapmayı düşünüyorsanız turist kalabalıklarından uzaktaki bu büyüleyici alternatiflere bayılacaksınız.

4 / 20

CALA TONNARELLA – SİCİLYA / İTALYA
Kalabalık plajlardan hoşlanmıyorsanız Sicilya’daki Zingaro Doğa Koruma Alanı’nda bulunan Cala Tonnarella’ya bayılacaksınız.

5 / 20

Bu minik plajın göz kamaştıran mavi tonlarındaki suları ve bembeyaz kumları çok fazla ziyaretçi çekmiyor. Bunun sebebi ise plaja otomobille ulaşmanın mümkün olmaması.

6 / 20

Yürüyüş yaklaşık bir saat sürüyor ancak sonunda neredeyse tamamen size ait büyüleyici bir plajla buluşuyorsunuz.

7 / 20

PRAIA DE ALBANDEIRA – ALGARVE / PORTEKİZ
Portekiz’in Algrave bölgesine akın eden turist grupları birçok plajı da dolduruyor. Şemsiye, şezlong, bar gibi alışıldık plaj hizmetlerinin bulunmadığı bu minik koy ise gözlerden uzak bir yerde.

8 / 20

Praia de Albandeira’da bunların yerine altın ışıltılı kumlar, kristal berraklığında sular ve doğal kaya havuzları sizi bekliyor.

9 / 20

Suları her zaman durgun olan bu plaj şnorkel yapmak için de ideal.

10 / 20

CALA GOLORİTZE – SARDİNYA / İTALYA
İtalya’nın en güzel plajlarının bulunduğu Sardinya Adası’nın kuzeydoğu kıyısında bulunan Cala Goloritzé, gizli kalmış bir vaha gibi adeta.

11 / 20

Capcanlı mavi renkteki suları ve kireç taşı kayalıklarının beyaz rengi göz okşayıcı bir kontrast yaratıyor.

12 / 20

Bu plaj aynı zamanda 1995’ten beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

13 / 20

CALA MACARELLA – MİNORKA / İSPANYA
Mayorka ve Ibiza’nın kalabalık plajlarından hoşlanmıyorsanız, onların yanı başındaki Minorka Adası’nın huzurlu kıyılarını tercih edebilirsiniz.

14 / 20

Cala Macarella da yalnızca yürüyerek ulaşabileceğiniz plajlardan.

15 / 20

Ancak sularının berraklığı ve yumuşacık kumlarıyla burası mutlaka görmeniz gereken güzellikte.

16 / 20

NAVAGIO BEACH – ZAKYNTHOS / YUNANİSTAN
Yunanistan’ın yüzlerce güzel plajının arasından muhteşem kumları, falezlerinden sunduğu gerçeküstü manzarası ve elbette ortasında duran gemi enkazıyla sıyrılan Navagio Beach, Zakynthos Adası’nda bulunuyor.

17 / 20

Bu minik koya yalnızca teknelerle ulaşılabiliyor.

18 / 20

Kumlarında güneşlenmek ve turkuaz sularında serinlemekten vakit bulursanız tepedeki manastıra tırmanıp bu güzelliği bir de kuş bakışı görmenizi mutlaka öneririz.

19 / 20

ZLATNI RAT – BRAC / HIRVATİSTAN
Hırvatistan’ın bütün plajları arasından alışılmışın dışı şekliyle sıyrılan Zlatni Rat, altın kumlara sahipmiş gibi görünse de aslında bu gördükleriniz pürüzsüz minicik çakıllar.

20 / 20

Denize doğru yaklaşık 1 kilometre uzanan bu doğa harikası sadece plaj keyfi için değil jet-ski ve rüzgâr sörfü gibi su sporları yapmak için de ideal.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.