DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Emekli hâkim anne oğlunun avukatı oldu

29.05.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Elif Altın’ın haberine tarafından 32 takvim emekli canice hâkimi Nermin Ünsal, oğlu Aytaç Ünsal gözaltına alınınca avukatlığa başladı.

Emekli olduktan sonradan avukatlık ruhsatı aldığını ama dosya bakmadığını söyleyen Nermin Ünsal, “Oğlumun başına bu durum gelince avukatı olmaya karar verdim. İlk ve tek baktığım dosya oğlumun dosyası” dedi.

‘Değerlendirilmedi’

Oğlu avukat Aytaç Ünsal’ın 2017 yılının eylül ayında gözaltına alındığını gösteren Nermin Ünsal şunları söyledi:

“Bize 3. Sulh Suç Oluşturan Hakimliği’nin kararı ve yakalama müzekkereleri gösterildi. O dönem KHK ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret ederek haricen data sızdırdıkları bahis ediliyordu. Savcı ile fazla karşılaşmak istedim lakin mümkün olmadı. daha sonra oğlum ‘DHKP-C örgüt üyesi edinmek’tan tutuklandı. Bir sene daha sonra tahliye edildi. Oysa benzer gün savcılığın itirazıyla bitmiş tutuklandı. Yargılama sonunda 10 sene 6 ay hapis cezası aldı. Tek tanığın ifadesiyle 2 sene 8 aydır hapiste. Düzgün yargılama yapılmadı. Deliller değerlendirilmeden taleplerimiz reddedildi. Aceleden bir cezalandırma duygusu vardı.”

‘Böyle şeylere karşıyız’

Nermin Ünsal şöyle devam etti: “Oğlum Aytaç Ünsal ölüm orucuna adaletli yargılanma istediği için girdi. 3 Şubat’ta süresiz arzu grevine başladı. Babasıyla 6 Şubat’ta cezaevine ziyarete gittiğimizde öğrendik. Bırakmasını istedik. ‘Sabret bu hukuksuzluk bir gün bitecek’ dedik. Biz aile olarak böyle şeylere karşıyız. Ölüm neyi çözmüştür? Ama ikna edemedik. Doğum gününde ölüm orucuna girdiğini öğrendik. Yıkıldık. Yarın çok geç olabilir. Onlar ölmeden dosyaları okunsun. Oğlum 85 kilodan 60 kiloya düştü. Dört ay oldu dosya Yargıtay’dan dönmedi. Hayat Tüzük’yla güvence altına küskün bir haktır. Artık bu adaletli suçlama talebimizin duyulmasını istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.