DOLAR 32,5347
EURO 34,8622
ALTIN 2.422,43
BIST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Çiğdem Batur sessizliğini bozdu: “Müzik hayatımın hep içinde”

28.08.2021
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Senem Aydın’ın röportajı…

– İstanbul ve Londra arasında mekik dokuyacağınızı duydum, neden?

Londra zaten çok sevdiğim bir şehir. Sanatsal anlamda da özellikle bir oyuncu için mükemmel bir lokasyon. Kariyerimi Londra-İstanbul arasında devam ettireceğim.

– Netleşen bir proje var mı?

Ekim sonu ‘Aşk Yolunda’ filmi vizyona girecek. Heyecanla beklediğim ve herkesin çok eğleneceği bir proje oldu. Senaryo okumaları ve dizi görüşmeleri devam ediyor. Aynı şekilde Londra’da da görüşmelerim var.

– Bu karar kariyerinizi nasıl etkileyecek?

Kendim için attığım güzel bir adım. Hem Londra’da hem İstanbul’da oyunculuk yapmak beni çok besleyecek. Aynı zamanda yurt dışında bir Türk oyuncunun olması da güzel bir şey diye düşünüyorum.

– Orada günleriniz nasıl geçiyor? Londra’da nasıl bir hayatınız var?

Bu aralar bol bol keşfetmekle geçiyor. Müzikallere gidiyorum. Aynı zamanda kendimi geliştirmek için eğitimler alıyorum. Yolları öğrenmek biraz zaman alıyor (gülüyor). Yön konusunda hâlâ kafam karışıyor çünkü. Geçenlerde karşıya geçerken yönleri karıştırdığım için neredeyse araba çarpıyordu. Sanırım İngiltere dışından buraya gelen herkesin başına bir defa geliyor bu. Onun dışına alışma sürecim gayet güzel geçiyor. Huzurlu ve mutlu bir şehir Londra.

– Londra’da pandemi ne durumda, kurallara uyuluyor mu?

Burada vaka sayısı yüksek olmasına rağmen kısıtlamalar yok. Maske takmak tamamen kişinin inisiyatifine bağlı. Sosyal hayat normal bir şekilde devam ediyor. Haberlerde görmesek Londra’da pandemi olmadığını söylerdim.

‘Aşk anlık, sevgi çok değerli’

– Geçtiğimiz ay 39’uncu doğum gününüzü kutladınız. 40’a bir kala nasıl hissediyorsunuz?

40’ı heyecanla bekliyorum. 40 yaş her insanın hayatına büyük bir farkındalık ve güzellik getirirmiş. Rakamlar sadece teferruat, bana sorarsan ben hâlâ 25’imdeyim (gülüyor).

– Hayatınızın bu dönemini nasıl anlatırsınız?

Huzurlu, mutlu, yaşadıklarından ders çıkarmış ve hayatın yaşadığı andan ibaret olduğunu bilen bir Çiğdem var.

– Özel hayat nasıl gidiyor? Uzun süredir yalnızsınız sanırım…

Değilim (gülüyor). Uzun zamandır özel hayatımı göz önünde yaşamıyorum. “Maşallah” derseniz yeter…

– Geçen yıllar aşka bakışınızı değiştirdi mi?

Aşkın daha hormonal bir şey olduğunu öğrendikten sonra değişti, evet. Aşkı sevgiye dönüştürebilirsiniz ondan güzeli yok. Çünkü sevgi çok derin, çok değerli. Aşk anlık. Aşkı hayatının her anında aynı kişi ile defalarca yaşayabilirsin. Bir sabah uyandığında sevdiğin kişinin gamzesine aşık olursun, diğer sabah gülüşüne ya da kaşını kaldırışına. Aşk böyle bir şey bana göre.

‘Müzik hayatımın hep içinde…’

– Müzik sizin için ne ifade ediyor?

Çocukluğumdan beri hep hayatımın içinde. Oyuncu olmasaydım şarkıcı olmak isterdim. Sanatın her dalı ama özellikle müzik herkesi tek bir ortak paydada toplayan unsur. Müzik olmasaydı hayatım tatsız olurdu.

– Single teklifi nasıl geldi?

Murat Yıldırım aradı bir gün. “Çiğdem ‘Lambaya Püf De’ şarkısını Los Angeles’ta bir aranjör yeniden yapmak istiyor ve senin okumanı istiyoruz” dedi. Ben de madem bir proje yapıyoruz, güzel bir amaca hizmet etsin istedim. “Projenin dinlenmesinden elde edilen geliri tacize uğrayan ve şiddet mağduru kadınlara harcayalım” dedim. Ekibimin de çok hoşuna gitti bu teklif ve bu şekilde ortaya çıktı.

– Ekrana nasıl bir rolle ekrana dönmek istersiniz?

Komedi oynamayı çok seviyorum. Ama kendimi bu şekilde de kısıtlamak istemem çünkü ekranları da çok özledim. Hakkını vereceğim her rol için hevesliyim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.