DOLAR 32,2660
EURO 34,7275
ALTIN 2.402,41
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Elon Musk sürücüsüz Tesla için iddialı!

02.11.2018
A+
A-

Elon Musk 2017′de vermiş olduğu bir röportajda şirketinin sürücüsüz otomobiller konusunda yarışta açık ara önde olduğu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde ise Rocode‘da vermiş olduğu röportajda Elon Musk, tamamen sürücüsüz Tesla konusunda oldukça iddialı olduklarını özellikle belirtti.

Ayrıca son dönemlerde gündemden düşmeyen CEO, vermiş olduğu röportajda, diğer şirketlerin sürücüsüz otomobil konusunda şirketini geçebileceklerini düşünmediği de ayrıca vurguladı.

Tesla model araçlarda yer alan sensörler üzerinde yapılacak olan ufak tefek değişiklikler sonrasında ise tamamen sürücüsüz olarak kullanabilmesinin mümkün olacağını söyleyen Musk, sürücüsüz otomobil sektöründe şirketine rakip olacak birisin görmediğini de söyledi. Bu konu hakkında oldukça iddialı olan Musk, görünen o ki önümüzdeki yıllarda sürücüsüz otomobil pazarınında bambaşka bir devir başlatacak.

Yeni güncelleme ile birlikte Tesla otonom sistemlerini geliştirecek!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme ile birlikte Tesla’nın otopilot özelliğini geliştirilmişti. 2016 yılında otopilot özelliğinin kaza risklerini artırdığını ve bu yüzden araçlarında bu özelliğin sadece park için kullanıldığını vurgulayan Elon Musk, attığı tweet ile herkesi şaşırtmıştı. CEO paylaşmış olduğu tweet ile birlikte;

” Tesla Summon özelliğinin geliştirilmiş hali 6 hafta içinde hazır! Sadece bir yazılım yükseltmesi olmasından kaynaklı otopilot özelliğine sahip son 2 yılda ürettiğimiz tüm arabalar için kullanılabilecek.” ifadelerine yer vermişti.

Şirket içindeki sızıntılara göre, güncelleme sayesinde araçlar uzaktan kumandalı bir araç haline gelecek. Daha öncesinde Summon özelliği sayesinde sürücüler aracın dışındayken araç kendini park edebiliyor ve kısa mesafelerde sürücünün yanına gelebiliyordu. Söz konusu güncelleme ile Summon özelliği geliştirilerek firmanın mobil uygulaması üzerinden aracınızı istediğiniz gibi yönetebileceksiniz.

Summon özelliği sadece Model 3, S ve X araçlarında mevcuttu ama bu güncelleme sayesinde diğer araçlara da bu özellik geliştirilmiş bir şekilde geleceği ön görülüyor. Peki siz, Musk’ın yapmış olduğu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.