DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ekstra kuru ciltler için konut yapımı ‘el balsamı’

22.04.2020
A+
A-

Doğal ve ev yapımı bir el kremi yaparken, bununla beraber duş sonrası losyon, kütikül kremi, saç kremi ya da bu kış biraz ekstra neme ihtiyaç duyabilecek herhangi bir şey için de bir krem yaratmış oluyorsunuz. Bal doğal olarak antibakteriyel ve antimikrobiyaldir, bu nedenle iltihabı sakinleştirmeye ve gelecekteki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Azıcık asidik olduğundan, bal deri pH’ını düzenlemeye asistan olur, böylece yara iyileşmesini ve yenilenmesini destekler. Cildin nemini artırmaya muavin olur.

Bu balsamın reel güzelliği, balmumu ve çiğ bal ile yapıldığı için balın yaraları iyileştirmesine ve tahrişi sakinleştirmesine asistan olurken nemi kilitleyecek dek kalın olması.

Malzemeler ve hazırlanışı

Malzemeler ve hazırlanışı

Malzemelerimiz: 1/4 su bardağı hindistancevizi yağı, 1/4 su bardağı badem yağı, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 5 yemek yemek kaşığı balmumu pastili, 1 yemek yemek kaşığı shea yağı, 1 1/2 yemek kaşığı çiğ bal. Ham bal hariç her şeyi mikrodalga fırın kasesinde birleştirin. Yağlar ve balmumu adamakıllı eriyene kadar 30 saniyelik artışlarla 2 dakika her tarafında mikrodalgada bekletin. Ham balı ve seçim ettiğiniz esansiyel yağı 10-20 damla değin karışıma eklemeden önce mikrodalgada hazırladığınız karışımı takriben 10 dakika soğumaya bırakın. Balsam soğuduktan sonra kıvamına kadar, ekstra yağ ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve ıslak ellere ‘Merhaba’ deyin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.