DOLAR 32,2831
EURO 34,8008
ALTIN 2.408,08
BIST 10.287,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Ekşi Sözlük, nefret edilen şey ve ayrımcılık için tedbir alıyor! 21 sene önce kurulan Ekşi Sözlük, bünyesinde çoğu değişim yapmaya karar verdi. Kullanıcılar, bundan…

09.06.2020
A+
A-

“leninwasright” isimli bir Ekşi Sözlük yazarı göre paylaşılan bir mesaj, binlerce internet kullanıcısının dikkatini çekti. 8 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan açık çağrı mesajı, sözlükte var olduğu belirtilen ayrımcılık sorunlarına ve nefret edilen şey taşıyan davranışlar bildiren yazarlara karşı tedbir alınması gerektiğini açıklama ediyor.

Açık çağrının sahibi olan yazar, bu konuya yardım veren yazarların bir listesini oluşturdu. “leninwasright”, ilgili listede takriben 200 yazarın bulunduğunu açıkladı. Ekşi Sözlük yönetiminin dikkatini çeken bu mesaja Başak PURUT da destek verdi.

Yayımladığı mesajda bu konuya keza bir idareci olarak hem de bir yazar olarak destek verdiğini söyleyen “kanzuk” böyle bir sorunun var olduğunu kabul etti. “kanzuk”, başlangıçta moderasyon ekibinin güçlendirileceğini ve şikayet etme sürecinin kolaylaştırılacağını belirtti.

Ayrıca yeni bir karma sisteminin de sinyalini veren “kanzuk”, yeni sistemin oylama tabanlı olmayacağını söyledi. Alınan bilgilere göre, oldukça rağbet görebilen karma sistemi bundan böyle takdir kavramının kullanıldığı bir altyapılar ile çalışacak.

“kanzuk’un” dikkat çeken bazı öteki açıklamaları şu şekilde: “Dehşet söylemi nedeniyle silinen her bir entry için yazarına minimum 1 ay çaylaklık cezası uygulanacak. Yazarın genel profilinin yetkisiz olması / dehşet söyleminin şiddeti / eylemin tekrarı gibi durumlarda yazar uçurulacak (ki dehşet söylemi zaten çaylaklık ve uçurma sebebi).”

“Nefret Edilen Şey söylemi içermediği için kapatılmayan fakat ayrımcı içeriklerin girilmesine vesile olan türden başlıkların işaretlenebilmesi için öbür yeni bir kanal belirleyeceğiz ve bu şekilde işaretlenen başlıkların gündem filtresi üzerinden görünürlüğünü kısıtlayacağız. Bu nesil başlıkları görmek isteyenler ayarlardan bu filtreyi kapatabilecek. Bu nitelik de en geç 2 gün içinde hayata geçireceğimiz bir fonksiyon olacak.”

“leninwasright” göre paylaşılan bu mesaj yayılmaya devam ediyor. Anlaşıldığı üzere artık Ekşi Sözlük’te yazan edinmek eskisi kadar kolay olmayacak. Keza bu platformda yazılan mesajlar fazla daha pozitif denetlenecek. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.