DOLAR 32,3596
EURO 34,6202
ALTIN 2.382,24
BIST 10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Prof. Dr. Uğur Şahin: Türkiye, Muhtemelen 3-4 Ay İçinde Normale Dönecek

05.07.2021
A+
A-

Aşılama sayesinde toplum bağışıklığı gittikçe güçlenen Türkiye’nin tam anlamıyla ne zaman normale döneceğine dair yeni bir tahmin geldi. BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, katıldığı törende pandemi hakkında umut verici açıklamalarda bulundu.

Sabancı Üniversitesi’nin mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katılan Uğur Şahin, aşılamanın şu ana kadar katettiğimiz yola olan katkısına değindi. Şahin, tamamen normalleşmenin ülkemizde gerçekleşebileceği tarih için sonbahar aylarını gösterdi.

Türkiye sonbaharda tamamen normale dönebilir

BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi’nin 2021 mezuniyet törenine çevrimiçi olarak katıldı. Konuşması sırasında Uğur Şahin, aşılama sürecinin gidişatıyla ilgili düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı. Pandemiden ders çıkarılması ve bu derslerin bilimde yer etmesi gerektiğini belirten Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu, muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve iş birliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla, geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.