DOLAR 32,2127
EURO 35,0997
ALTIN 2.464,34
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Egzersiz Yapmak Neye İyi Gelir?

31.03.2021
A+
A-

Yüzmek, koşmak veya bisiklete binmek bu tür egzersizler vücuda iyi gelir diye biliniyordu. Oysa egzersiz yapmanın herkesi şaşırtacak bir etkisi ortaya çıktı.

Egzersiz yapmamanın, bunama riskini yüzde 8 artırabileceği açıkladı. CNN’in haberine göre, Louisiana Üniversitesi Pennington Biomedical Araştırma Merkezinden bilim insanları, 168 ülkeden toplanan verileri analiz ederek bir araştırma yaptı.

HİPERTANSİYON GÖRÜLME RİSKİ ARTTI

Çıkan araştırma sonuçları herkesi şaşırttı. Araştırmanın sonuçları ‘British Journal of Sports Medicine’ dergisinde yayımlanan araştırmada, yeterince egzersiz yapmayan kişilerde bunama olasılığının yüzde 8,1, hipertansiyon görülme riskinin de yüzde 1,6 arttığını gösterdi. Çalışmada, bir ülkede refah seviyesiyle hareketsizliğin doğru orantılı olarak arttığı da gözlemlenmektedir. 

Araştırma ekibinin lideri Peter Katzmarzyk, refah ile hareketsizlik arasındaki ilişkinin, insanlara sunulan imkanlarla bağlantılı olabileceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) fiziksel aktivite birimi Başkanı Fiona Bull da insanların bisiklet sürmek ya da yürümek yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaya daha meyilli olduğunu ifade etti. Bull, yetkililerin, insanların yürüyüş yapabilmesi ve bisiklet sürebilmesi için uygun alanların inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.