Edirne’de 650 Kilogram Midye Ele Geçirildi, 3 Kişiye Cezai İşlem Uygulandı
Edirne’de 650 kg midye ele geçirildi; 3 kişi hakkında cezai işlem uygulanıyor. Detaylar haberimizde.
Yurt dışına çıkış amacıyla hazırlanan 650 kilogram akivades türü midyeye yönelik operasyon, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirildi. Yol kontrolü sırasında durdurulan araçta bulunanlerin üzerinde yapılan incelemede, midyelerin kamuya geçirilmesi amacıyla araçla ilgili işlemler başlatıldı.
İlgili tarım ve orman müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonrası, söz konusu araca ait sahiplik kaydı kamuya devredildi. Bu durumun ardından araçta bulunan 3 kişiye toplamda 2 milyon 266 bin 662 TL idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, doğal kaynakların korunması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti ve kaçak ya da izinsiz çıkarımın önüne geçilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.