DOLAR 32,2658
EURO 34,7175
ALTIN 2.401,17
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

e-bebek hacklendi! Resmi açıklama yapıldı! Çocuklu ailelerin yakından tanıdığı e-ticaret sitelerinden e-bebek hacklendi iddiaları ile gündemde. …

07.07.2020
A+
A-

İki gündür aynı uyarının kullanıcıların karşısına çıkması ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalındığını kanıtlamıştı. Ancak, iddialara göre şirketin internet sitesi hacklendi ve veritabanı dahil olmak üzere tüm dosyalar şifrelendi. Dosyaların şifrelenmesi, fidye isteyen hackerlar ile karşı karşıya kalınması anlamına geliyor.

Asıl dikkat çekici nokta ise burası. Zira, bazı kaynaklara göre şirketten istenilen fidye tam tamına 300 Bitcoin. Türk lirası bazında karşılığını söylemek gerekirse: yaklaşık 19 milyon TL fidye isteniyor. Şirket bilgisayarlarının, sunucuların fidye yazılımları ile şifrelenerek belirli tutarlar talep edilmesiyle ilk kez karşılaşılmıyor.

e-bebek’ten konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre 5 Temmuz Pazar günü 03:19 itibariyle e-bebek web sitesinin ve mobil uygulamasının siber saldırıya uğradığı doğrulandı. Açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise şirket tarafından siber saldırı sonucunda ortaya çıkan zafiyetten, kullanıcıların kredi kartı bilgileri için en ufak bir riskin söz konusu olmadığı paylaşıldı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.