DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Stan Lee hayatını kaybetti!

12.11.2018
A+
A-

Marvel’in efsanevi yazarı Stan Lee, 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1939 yılında bu işe başlayan Lee, Black Panther, Örümcek Adam, X-Men, Mighty Thor, Iron Man, Fantastik Dörtlü, Hulk, Daredevil ve Ant-Man gibi bir çok karakterin yaratıcısı idi.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Lee, Los Angeles’taki Cedars-Sinai Hastanesinde son nefesini verdi.

Stan Lee kimdir?

Stan Lee ya da doğum adıyla Stanley Martin Lieber, 28 Aralık 1922 tarihinde, New York’da dünyaya geldi. DeWitt Clinton Lisesi’nde okuyan Lee, bir yandan da yerel iş yerlerinde ofis-boyluk yapıyor ve gazete dağıtımlarıyla uğraşıyordu. Yaşıtlarına oranla erken sayılabilecek bir yaşta, 1939 yılında liseden mezun oldu ve iş hayatına katıldı.

Çizgi roman yazarı, editörü, yayıncısı ve aynı zamanda yapımcısı olarak hayatını sürdüren Lee, ufak bir yayın sektörü olan çizgiromanın büyümesini, uluslararası bir yapıya kavuşmasını sağlamanın yanı sıra, çizgiromanlar üzerinde sansür baskısı oluşturan Comics Code Authority’nin politikalarını değiştirmesini sağlayarak sektörün gelişmesinde önemli adımlara imza atmıştır.

1941 yılında Captain America ile okuyucuların karşısına çıkan Lee, ileriki yıllarda efsane haline gelecek olan çizgiromanın 3. sayısında kendisine yer edinen Stanley Martim Lieber; ön adını ikiye bölerek Stan Lee olarak kullanarak ileride resmi adı olacak lakabını bu eserde ilk defa kullandı.

Lee, 1995 yılında Jack Kirby Hall of Fame’e kabul edildi ve 2008 yılında ise sinema dünyasının efsanevi isimlerinin yer aldığı Hollywood Walk of Fame’e adı kazınarak ölümsüzleşti. National Medal of Arts ve Scream Awards’ın da içinde bulunduğu pek çok ödülün sahibi olan Lee’nin adına, 2 Ekim 2009 tarihinde, Los Angeles ve Long Beach şehirlerinde Stan Lee Günleri düzenlendi.

Yazdığı pek çok çizgiromanda kendisini de hikayenin içine, genellikle arka plan Marvel’in pek çok film projesinde de figüran olarak oynayarak beyaz perdenin izleyicilerine sürprizler hazırladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.