DOLAR 32,5104
EURO 34,9876
ALTIN 2.436,44
BIST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Düz Bir Karın İçin Yapılması Gerekenler

25.06.2020
A+
A-

Evde kaldığımız bu günlerde, hoş yemekler yaptınız, uyuşuk kaldınız, dolayısıyla artı yağlardan şikayetçisiniz. Yaz geldi, normalleşme süreciyle birlikte tatile gitme planları yapılmaya başlandı ama siz hala veremediğiniz kiloları düşünüyorsunuz. şüphesiz ki bu kiloların, yağlanmanın büyük kısmı karın bölgesinde oluyor.

Düz Bir Karın İçin Yapılması Gerekenler

Yağlardan kurtulmak ve dümdüz bir karna sahip olmak uyumlu beslenme ve içten egzersizlerle muhtemel. Birkaç maddede düz bir karın için yapılması gerekenleri sıralayacağız.

1-Bol Su İçin
Suyun içildiği anda karın şişkinliğine sebep olduğunu gerçek lakin su fiilen vücuttan ödem atılması için en gerekli madde. Ceset susuz kaldığında; tuz oranı yüksek yiyecekleri artı miktarda tükettiğinde su toplamaya başlıyor. Vücutta bu sebeple ödem birikiyor ve orantısız bir biçimde dağılıyor. Sabahleyin uyandığınızda, öğünlerinizden önce, gün içerisinde sıklıkla su içerseniz keza ödemden kurtulur hem de açlıkla susuzluğu karıştırdığınızı ayrım edip pozitif yemek yemek tüketiminden kaçınabilirsiniz.

2- Gece Öğünlerinden Kaçının
Gece yemek yemenin neşelendirici olduğunu düşünüyorsunuz. Gece kalkıp dolapları karıştırıyor, yüksek karbonhidratlı, şekerli yiyecekleri atıştırıyorsunuz. Maalesef yağlanmanın en büyük sebeplerinden biri gece atıştırmaları. Gece cisim uyku moduna geçmeye hazırlandığı için metabolizmanız yavaşlar dolayısıyla yağ yakımınız minimuma iner. Düz bir karın için gece atıştırmalıklarından kaçınmanız koşul. Gece yemeyi adamak için yatmadan önce iki kadeh su içebilirsiniz. Gece çok istek duyarsanız da yoğurt, eksik şekerli meyveler gibi hafif yiyecekler tüketerek açlığınızı bastırabilirsiniz.

3-Kahve Tüketin
Kahve gün içerisinde en fazla tüketilen içeceklerden bir adam başına. Sohbetlerimizin eşlikçisi, uyanmakta zorlananların ilacı kahvenin faydaları saymakla bitmez. Peki, düz bir karın için kahve tüketiminin önemi nedir?

Sabahtan uyandığınızda aç karna içtiğiniz kahve, spor öncesi içilen kahve enerji verir ve yağ yakımını hızlandırır. Bu sebeple sporcuların enerji vermesi için tercih ettiği içeceklerden biridir lakin dikkat etmekte avantaj var günde bir-iki kadeh tüketilen kahve yararlıdır, pozitif tüketildiğinde çarpıntıya, uyku problemlerine sebep olabilir.

4-Içki Tüketimini Sınırlandırın
Alkollü içeceklerin kalori oranı yüksektir. Kalorinin büyük çoğunluğu da şekerden gelir. Günlük içilen bir bardak şarabın ya da bir adet biranın zararı yoktur lakin bunun üzerine çıktığınızda ve tüketimi her gün tekrarladığınızda vücudunuzda yağlanmaya sebep olabilir. Yağ yakmak, düz bir karna sahip almak istiyorsanız artı içki tüketiminden kaçınmalısınız.

5-Düzenli Alıştırma Yapın
Hareketsiz hayat sağlığınız için tehlikelidir. Kilo alımına, yağlanmaya, kaslarda güçsüzlüğe sebep olur. Karın bölgenizdeki yağlanmalar da durağan yaşamınızdan kaynaklanıyor olabilir. Günde yarım saatlik bir karın egzersiziyle düz bir karna kavuşabilirsiniz. Karın bölgesi ısınma gerektirmeyen bir adale bölgesi olduğu için günün herhangi bir saatinde rahatlıkla çalışma yapabilirsiniz.

6-Sağlıklı Yiyecekler Tüketin
Egzersizin yanına sağlıklı beslenmek de çok önemlidir. Yüksek karbonhidratlı yiyecekler vücutta yağlanmaya sebep olur. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak istiyorsanız işlenmiş gıdalardan uzak durmak, beslenmenize sağlıklı karbonhidratları, yağları, proteinleri eklemek; sebze-meyve tüketimini arttırmak gereklidir. Düz bir karın için bu altı adımda anlattıklarımıza dikkat edebilir, uyumlu egzersizler ve içten beslenmeyle yaz aylarında dilediğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.