DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Filistinli Anne Nezihe Avad’ın Dramı

Filistinli Anne Nezihe Avad’ın dram dolu hayat hikayesini keşfedin. Siyasi mücadeleler, aşk, trajedi ve umut dolu bir yaşamın izini sürün.

28.03.2024
A+
A-

İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi’nden ayrılarak güneye göç etmek zorunda kalan 44 yaşındaki Filistinli anne Nezihe Avad, yetersiz beslenme nedeniyle 2 kiloya kadar düşen üçüz bebekleri Melek, Hıdır ve Mustafa’nın hayatından endişe ediyor.

Üçüz Bebeklerin Durumu

Avad, üçüz bebeklerinin normalde 8 kilo olması gerektiğini ancak yetersiz beslenme sebebiyle 2 kiloya kadar düştüklerini belirtti. Bu durumun sağlık standartları açısından son derece tehlikeli olduğunu vurguladı.

Filistinli anne Acil gıda ve tıbbi bakım talebinde bulunarak, çocuklarının iyileşmesi ve güçlenmesi için yardım beklediklerini dile getirdi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hayat şartlarının tam anlamıyla felaket olduğuna dikkat çeken Avad, İsrail ordusunun uyguladığı kuşatma nedeniyle halkın gıdaya ulaşımının güç olduğunu ve insanların beslenme konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti.

İsrail’in Gazze’ye Etkisi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yanı sıra insani yardımların girişini engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği belirtiliyor. Bu durum 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanmasına neden oluyor.

BM ve diğer uluslararası kuruluşlar, Gazze’de acil bir ateşkes ilan edilerek insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor. Ancak İsrail’in bölgeye yönelik ablukasını sürdürdüğü belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in Gazze’ye yardım girişini engellemesinin sonucu olarak yetersiz beslenme ve susuzluktan 27 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı ve çok sayıda hastane hizmet dışı kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.