DOLAR 32,1883
EURO 34,9604
ALTIN 2.505,21
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Düşük sistem gereksinimli oyunlar – 9 Düşük sistem gereksinimli oyunlar, bilgisayarımız güncel oyunları oynamaya yetmediğinde kurtarıcı niteliğinde…

16.05.2020
A+
A-

Listemizdeki oyunlar farklı çıkış tarihlerine ve ayrı sistem gereksinimlerine sahip olsa da çoğunlukla 4GB RAM ve Intel HD Graphics 4000, çoğu oyunu oynamak için tatmin edici olacaktır. Harici bir ekran kartına sahip iseniz daha iyi FPS değerleri almanız olası.

1- This War of Mine

2D hayatta kalma oyunlarından biri olan This War of Mine, savaşın ortasındaki hayatta kalma çabasını ele alıyor. Oyuncular tarafından yapılan incelemelere göre fazla başarılı olan oyun epeyce düşük sistem gereksinimleri gerektiriyor. Oyunda savaşan bir asker yok, hap arayan; yemek yemek bulmakta zorlanan bir karakteri canlandırıyorsunuz. Sizi bu karantina günlerinde moda sokabilecek oyun referans sistemimizde rahatlıkla oynanabiliyor.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 2- Call of Duty 2

COD serisinin parlamasına sebep olan oyun Call of Duty 2, çıktığı dönemde büyük akustik uyandırmıştı. Call of Duty serisini bizlere sevdiren oyunun 2005 yapımı olması eski bilgisayarlarda çalışabileceği anlamına geliyor. Savaş temalı bir FPS oyunu arıyorsanız fazla uzaklara gitmeyip bu klasikleşmiş oyunu oynayabilirsiniz.

3- Plague Inc.

Gerçekten son birkaç aydır oyunun içerisinde yaşıyoruz. Bir salgın hastalık başlatıp hastalığa yeni yetenekler kazandırarak dünyadaki herkesi öldürmeyi oyunda maksat ediniyoruz. Stratejik açıdan varlıklı olan oyun sizi saatlerce ekrana kilitleyebiliyor. Mobil platformlarda da yer alan Plague Inc, bilgisayar üzerinde de oynanabiliyor.

4- Life is Strange

düşük sistem gereksinimli oyunlar

Telltale Games‘in yapımını üstlendiği hikaye oyunlarından bir tanesine olan Life is Strange, firmanın öteki hikayeli oyunları gibi büyük bir başarıya imza atmıştı. Oyunun birden pozitif bölümü bulunuyor, bu bölümler ayrı olarak satılıyor. Oynarken hem film izliyor, keza de oyun oynuyor moduna sokabilen oyunun önerilen sistem gereksinimleri bizim işimizi görecek seviyede.

5- The Witcher 2

Dünya çapında satmak rekorları kıran ve hatta dizisi çekilen The Witcher serisinin gözde oyunlarından The Witcher 2, ardılı olan üçüncü oyun kadar heyecanlı bir deneyim yaşatıyor. Üçüncü oyunun sistem gereksinimleri gerçekten fazla iken ikinci oyunu düşük sistemlerde rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.

6- Team Fortress 2

Listemizin online oyunu Team Fortress 2, Valve’ın hala gözü gibi baktığı oyunlardan bir parça başına. Yetenek bazlı oyuncu eşleştirme sistemine sahip oyunda tam bir rekabet havası esiyor. Grafikleri kolay; şirin, pürüzsüz, çizgi film diyebileceğimiz oyunun çıkış tarihi 2004 olunca düşük sistemlerde rahatlıkla oynanabilmesi şaşırtıcı yok.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: 7- Batman Arkham City

Sadece DC hayranlarının değil, bütün dünyanın tanıdığı Batman karakterinin en iyi oyunu bu olabilir. Oyun, güney doğu bölgesindeki Batman ilimizde geçiyor (!) . Tamam, bu şakaydı fakat Arkham City de karanlık havasıyla bizi içine çekiyor. Oyunun oynanışı ve dönemine kadar grafikleri ise bizi oynamaya çekiyor. En iyi hikayeye sahip oyunlardan da olan Batman Arkham City, düşük sistem gereksinimli oyunlar içinde farklı bir yere sahip. Bu oyunun geçtiğimiz yıllarda yılın oyunu seçildiğini biliyor muydunuz?

8- Mount & Blade: With Fire & Sword

Geçtiğimiz yazıda Warband’dan özetle bahsetmiştik. Kalbimizde ilk oyun Warband olsa da serinin ilk oyununa yapılan genişletme paketi (DLC) ile oyun ayrı bir hal aldı. Grafik ve öykü bakımından birincil oyuna kıyasla büyük gelişme kaydedildiğini söyleyebiliriz.

9- Portal 2

İki hafta öncesine gidecek olursak, birincil oyunu zaten söylemiştik. İlk oyunun bitiminin arkasında başka maceralara atıldığımız oyun başlıca birincil oyundan daha fazla seviliyor. Neden olduğunu anlamış olmasam da başlıca bu seri ikinci oyunla anılıyor. İlk oyunu oynadıktan sonra buna da bir göz atarsınız. Portal 2 hala oynaması keyif veren nadir oyunlardan olabilir.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar: Half Life

Düşük sistem gereksinimli oyunlar denince akla ilk gelen oyun Half Life olabilir, oynadık yok mi? Oynamadıysak bile duyduk. Pek bir oyun ki çıktığı dönemde devrim niteliğindeydi. Video oyunlarının gelişimine baktığımız zaman 3D grafiklere geçiş yaparak köklü değişiklik niteliğinde bir çıkış yakalayan oyun keza Valve’ı şuanki konumuna getirdi.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar listemizi nasıl buldunuz? Sonraki listede hangi oyunları bakmak istersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz. O zamana kadar kütüphaneyi doldurmaya devam! Oyunların çoğunu Steam üzerinden edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.