DOLAR 32,2691
EURO 34,7732
ALTIN 2.412,18
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Instagram kullanıcıları para kazanabilecek Instagram kullanıcıları için yeni bir gelir kaynağı dönemi başlıyor. Bundan Böyle YouTube gibi Instagram’da…

28.05.2020
A+
A-

Kısa bir süre önce Instagram kadar açıklaması yapılan yeni sistemde, IGTV videolarına reklam yerleşimi yapılacağı bilgisine ulaşıldı. 15 saniyeye kadar olan bu reklamlar, mahsul satışlarını kapsayacak. Reklam bağlantısını açılmak için ise daha önceki link paylaşımlarında olduğu gibi yukarı kaydırma kareketi yok de üstüne tıklama hareketi yapılacak. Bu da reklam bağlantılarının açılım oranını artıracak.

Bu reklamlardan elde edilen gelirler de tıpkı YouTube’da olduğu gibi yayıncı ile bölüşülecek. Şu lahza için hangi oranda Instagram reklamları gelirlerinden pay alınacağı konusunda detaylı bilgiler belirtilen yok.

Yeni Instagram reklamları başlangıçta belirtilen bir kitle ile denenecek. Şu an için açıklanana kadar İngilizce dilde içerik oluşturan 200 öbür Instagram fenomeni seçilmiş durumda. Bu Instagram fenomenleri arasında Adam Waheed ve Lele Pons gibi isimler bulunuyor. IGTV reklamları için de seçilmiş bazı reklam veren markalar bulunuyor. Bu markalar aralarında da Ikea, Puma ve Sephora gibi isimler olduğu bilgisi paylaşılıyor.

İlk olarak 2018 yılında duyurulan ve o dönemde YouTube aleyhinde önemli bir rakip olacağı ifade edilen IGTV, şimdiye dek dikey video formatı ile yalnızca canlı yayınlar ile YouTube karşı etkili olabilmişti. Uzun video laf konusu olduğunda Instagram fenomenleri ve Instagram kullanıcıları, daha fazla farklı platformları seçim ediyordu. Acilen ise yeni reklam modeli ile birlikte Instagram para kazanma sistemi sadece sponsorlu paylaşımlarla yok, ilk elden YouTube gibi içeriklere eklenen reklamlardan olacağı için video paylaşımlarının artacağı beklentisi de bulunuyor.

Instagram kurucusundan Corona virüs sitesi

Instagram kurucu ortağı yeni Corona virüs sitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Instagram kurucusunun yeni sitesinin detayları!

Facebook tarafından satın alındıktan sonradan birçok farklı konuda icat sunan Instagram, görünürde o fakat video paylaşım platformu olma konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk denemelerden sonra bu reklam sisteminin geleceği konusunda da daha detaylı bilgiler ortaya çıkmaya devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.