DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çocukları ‘Rızamız Yok’ Demişti: Neşet Ertaş’ın Hayatını Anlatacak Film İçin Mahkeme Kararı Belli Oldu

12.11.2021
A+
A-

Türkiye’nin en önemli halk müziği sanatçılarından olan Neşet Ertaş, 2012 yılında aramızdan ayrılmıştı. Müzik tarihine ve dinleyenlerin aklına yazılan birçok sanatçı gibi onun da biyografik bir filminin çekilmesi söz konusuydu. Ancak bunun önünde hukuksal bazı engeller vardı. Ta ki bugüne kadar.

Yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Arif Sorak’la birlikte Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan bir biyografi filminin çekimi için daha önceden kolları sıvamıştı. Ancak Neşet Ertaş’ın çocukları bu işe karşı çıkıp yapıma dava açmışlardı. O dava yakın zamanda sonuçlandı ve sonuç, filmin çekilmesinde bir sorun olmadığı yönünde oldu.

Çekimler ocak ayında başlayacak

garip bülbül neşet ertaş

Erol Parlak tarafından kaleme alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 yılında yayınlanan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş: Hayatı, Sanatı ve Eserleri’ adlı kitap, Neşet Ertaş’ın hayatını ayrıntılı bir şekilde anlatmaktaydı. Yapımcı Mustafa Uslu ise yönetmen ve oyuncuların katılımıyla konusu bu kitaptan uyarlanan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ adlı sinema filminin tanıtımını, geçtiğimiz ağustos ayında yapmıştı. 

Tanıtımın üzerine Neşet Ertaş’ın çocukları Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan, efsaneleşmiş halk ozanının hayatını anlatan bir filmin çekilmesinde rızalarının olmadığını söyleyerek bunu engellemek için dava açmışlardı. Geçtiğimiz günlerde görülen dava, filmin çekilmesinde bir sakınca olmadığı yönünde sonuçlandı. Sonrasında Habertürk’e yaptığı açıklamalarda filmin ön hazırlıklarının Erol Parlak’la beraber yapıldığını bildiren Mustafa Uslu, çekimlere ocak ayında başlanacağını söyledi. Uslu’nun Neşet Ertaş’ın ailesinin fikriyle ilgili açıklamaları ise şu şekilde oldu: 

“Ben filmi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan kitaptan yola çıkarak çekeceğim. Ailenin bu konuda bir hakkı yok. Filmin müziklerinin kaydı Ankara’daki Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi’nin stüdyolarında yapıldı. ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ı önümüzdeki yılın sonunda gösterime çıkaracağız. Ayrıca Neşet Ertaş’ın vefatının yıl dönümü olan 25 Eylül 2022’de Kırşehir Stadyumu’nda halk ozanlarının katılımıyla geniş çaplı bir anma töreni düzenleyeceğiz Bunu yanı sıra 2023’te Kırşehir’de bir Neşet Ertaş Müzik ve Güzel Sanatlar Lisesi de açacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.