DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

YouTube’un iOS sürümü için sevilen Android özelliği!

01.05.2020
A+
A-

Yıllar geçtikçe insanların bireysel zevklerine daha çok tartı veren popüler video platformu, kişiselleştirme meselesine odaklandı. Bu mesele, kullanıcıların videolar üzerinde daha çok kontrole sahip olmasını sağlayacak.

“Kişiselleştirilmiş konular” veya “şahsi konular” olarak adlandırılan bu nitelik, geçen sene sadece Android kullanıcılarına sunulmuştu. Yeni sistem, bir kullanıcıya keza kendi belli başlı sayfasını ayrıca de kendisine önerilen videoları düzenleme fırsatı sunuyor.

Belli Başlı sayfasında bulunan videoların hangi konuları içermesi gerektiğini ayarlayabilen Android kullanıcıları, iOS kullanıcılarına göre avantajlıydı. Zira Android kullanıcıları, mevcut videodan bir sonraki videoya geçişte kullanılacak olan videoyu da belirleyebiliyordu.

Android için YouTube sürümünde bulunan sistemde yalnızca İngilizce seçeneği bulunuyor. iOS sürümünde ise İngilizce seçeneğine Fransızca, Portekizce ve İspanyolca eşlik edecek.

“Kişiselleştirilmiş konular” isimli bu buluş, birkaç hafta içerisinde bütün iOS cihazlarında yer alacak. Buna ek olarak Google’ın açıklamasında özelleştirilmeye müsait olan konu sayısının zamanla daha fazla olacağı belirtildi.

bundan böyle, bir konu seçtiğinizde, esas sayfanızda sadece yaptığınız tercih ya da seçimler ile bağlantılı videolar yer alacak. Hem izlediğiniz videodan sonradan ekranınızda belirecek olan videoların sırasını gösteren bölüm de değiştirildi.

iOS için YouTube uygulaması güncelleme

Değiştirilen “sıradaki video” ekranı, ilgilendiğiniz konular ile alakalı olacak. Burada göreceğiniz videolar, daha önce izlediğiniz videolar ile de bağlantısız olmayacak. Son olarak yeni sistemin internet tarayıcılarına da (masaüstü) geleceği duyuruldu.

iOS kullanıcılarının binlerce video aralarında kaybolmasını engelleyecek olan bu uygulamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce iPhone’un ve öteki iOS tabanlı ürünlerin sıkıntı tüketimi azalacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.