DOLAR 32,5541
EURO 34,7341
ALTIN 2.491,66
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Düşen Rus yolcu uçağından ilk görüntüler!

15.02.2018
A+
A-

An-148 tipi yolcu uçağı, 1’i çocuk 65 yolcu ve 6 mürettebat ile birlikte Moskova’dan havalandı. Kalkıştan 2 dakika sonra radardan kaybolan uçak için acil durum ilan edildi ve arama-kurtarma çalışmalarına başlandı.

Düşüş anı kameralara yansıdı

Uçağın enkazı Moskova çevresindeki bir köyün yakınlarına düştü. Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilileri 600 kişilik bir ekiple arama-kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Hızla yere çarparak patlayan uçağın görüntüleri an be an kaydedildi. Aşağıdaki videonun 26. saniyesinde uçağın yere düşüş anı görülebiliyor.

Karakutular bulundu, uçuk kullanım dışı kalabilir

Uçağın iki karakutusu da bulunarak araştırma merkezine gönderildi. Karakutulardan bir tanesi uçuş parametrelerini, diğeri ise kokpit ses kayıtlarını barındırıyor.

Karatular, uçak kazalarının nedenlerinin bulunmasında büyük öneme sahipler. Uçuş sırasında olup biten her şey iki -bazen üç- karakutuya kaydediliyor. 

Modern uçaklarda kokpit altındaki 3. karakutu, yeni nesil yapısıyla çok daha fazla veriyi barındırabiliyor.

Rusya’nın milli uçağıydı

Rusya’nın milli uçak markası olan AntonovAN-225 ile dünyanın en büyük uçağını üretmeyi başarmıştı. Kargo görevleri için kullanan uçağın tam 6 motoru bulunuyor.

AN-225 kargo uçağı, genellik roket, uydu ve ağır özel yükleri taşımak için kullanılıyor.

Yolcu uçakları da üreten şirketin son modeli olan 4.400 km menzilli AN-148, Rusya genelinde aktif olarak kullanılıyor.

Uçaktan dışarı fırlayıp hayatta kalan pilot! – Havacılık #2

Pilot, camı patlayan uçaktan dışarıya fırladı ama hayatta kalmayı başardı! Kaza havacılık tarihindeki en önemli olaylardan birisi.

Amerikan Boeing ve Avrupalı Airbus ile savaşıyor

Dünya uçak pazarını Amerikalı Boeing ve Avrupalı Airbus domine ediyor. Antonov da ürettiği uçaklar ile dünya devlerine rakip olmaya çalışıyor.

2004 yılında ilk uçuşunu yapan AN-148 modeli, 65 ve 85 kişilik iki farklı versiyona sahip.

AN-148 yeni nesil sistemlere sahip olsa da Avrupalı ve Amerikalı üreticiler tarafından tercih edilmedi.

Türkiye’de yok

Ülkemizdeki havayolu firmaları Boeing veya Airbus uçaklarını kullanıyor. Ülkemizde aktif kullanımda AN-148 tipi uçak bulunmuyor.

::Rus yolcu uçaklarının başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.