DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Dünyanın İlk Elektronik Kağıt Tabanlı Esnek ve Renkli Ekranı Geliştirildi

04.12.2020
A+
A-

E Ink, 2016 yılının mayıs ayında yeni bir teknolojisini tanıtmıştı. Şirketin elektrikli mürekkep dünyasında çığır açan yeni teknolojisi renkli elektronik kağıdı hayatımıza sokmuştu. E Ink’in bu teknolojisi, şirketin ‘Advanced Color ePaper (ACeP – Gelişmiş Renkli eKağıt)‘ ismini verdiği teknolojiden yararlanıyordu.

ACeP teknolojisi 2016 yılında çıkış yapmış olsa da bugüne kadar yalnızca tek bir alanda kullanıldı. Teknoloji, yalnızca tabelalarda karşımıza çıkıyordu. Aradan geçen dört yılı aşkın sürenin ardındansa E Ink’in ACeP teknolojisi birçok kullanım alanına sahip olabilecek hale geldi. E Ink’in teknolojisi, bir başka şirketin geliştirdiği panellerle birleşti.

Esnek ve renkli elektronik kağıt paneli geliştirildi:

elektronik kağıt ekran

E Ink’in ortaklık yaptığı Plastic Logic isimli bir şirket, E Ink’in ACeP teknolojisi tabanlı ‘Legio‘ isimli ve yeni renkli ve esnek renkli ekranını geliştirdi. Daha önce de esnek, camsız elektroforetik ekranlar geliştiren Plastic Logic, ACeP teknolojisini gelişmiş organik Thin Film Transistor (TFT – İnce Film Transistör) ekranı olarak önümüze sundu.

E Ink’in açıklamasına göre Plastic Logic’in geliştirdiği ekranlar yüksek çözünürlüğün yanı sıra hafif olmalarıyla ve aşırı düşük güç tüketmeleriyle ön plana çıkıyor. Bununla birlikte TFT’ler, ince ve daha hafif yapılarıyla giyilebilir teknoloji alanında da ideal bir seçim olabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra E Ink ve Plastic Logic tarafından paylaşılan açıklamada giyilebilir teknoloji endüstrisi hakkında da bir detaya yer verildi. Açıklamada bu endüstrinin IDTechEx verilerine göre 2026 yılında ulaşacağı değer verildi. Buna göre giyilebilir teknolojiler, 2026 yılında 150 milyar dolar seviyesine ulaşacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.