DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Ege’de Üst Üste Gerçekleşen İki Deprem Sonrası Açıklama: 6.6’lık Deprem Üretme Potansiyeli Var

02.09.2022
A+
A-

Ege Bölgesi, öğle saatlerinde üst üste iki orta şiddetli depremle peşi sıra sallandı. Yaklaşık 15 dakika arayla meydana gelen iki deprem, sırasıyla 4,7 ve 5,1 büyüklüğündeydi. Her iki depremin de meydana geldiği konum aynıyken, ilk deprem Kuşadası’nın 15,44 kilometre açığında, ikinci deprem ise 18,34 kilometre açığında gerçekleşti.

Depremler, Ege Bölgesi’nde paniğe yol açarken Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den önemli bir açıklama geldi. İki deprem hakkında açıklama yapan Sözbilir, depremin meydana geldiği fayın 6,6 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olduğunu paylaştı.

Hasan Sözbilir’den Kuşadası’ndaki iki deprem hakkındaki açıklamaları:

deprem

“30 Ekim 2020 de Sisam Adası kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede önemli bir stres birikimi olmuştu. Gümüldür Özdere ve Kuşadası tarafındaki faylar tetiklenmişti. Bugün peş peşe olan 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler 30 Ekim 2020 depreminin tetiklediği bir deprem olarak değerlendirilebilir. Sisam Adası güneyinde ve Dilek Yarımadası’nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fayın en büyük deprem üretme potansiyeli 6.6 olarak biliniyor.

Deprem öncesinde ve sonrasında yardımınıza koşabilecek, hayat kurtaran uygulamalar:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.