DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı Aralarında günümüzde gördüğümüz telefonların ataları yer atıyor! Peki dünyanın en fena telefonları listesinde…

07.05.2020
A+
A-

Yazımıza Palm Treo 700W ile başlatmak istedik. 2006 yılında piyasaya sürülen bu aygıt, Blackberry’e benzeyen yapısı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Kimilerine göre geniş klavyesi ile şık bir duruşa sahip olan 14 yaşındaki telefon, istediğine ulaşamadı.

2005 yılında Palm göre düzenlenen bir basın konferansında Bill Gates ile bir araya gelen Palm Computing şirketi, Windows Mobile işletim sistemini seçim etmişti. Bu işletim sistemi, bir Treo model telefona tezgâhtar olacaktı.

O dönem bununla beraber bu ikilinin arasında sıkı bir rekabet vardı. Zira Palm Computing’in de Palm OS adında bir işletim sistemi vardı. Palm OS, Treo modellerinin sembolü olarak görülüyordu fakat Palm Computing kendisini Microsoft’a teslim etmeyi seçti.

2006 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan bu telefon, diğer Treo modellerinin yazılımsal özelliklerinden yoksundu. Bu durum, kullanıcıların birçoğuna Palm Treo 700W isimli telefonun bir ruhu olmadığını düşündürttü.

Bu model ile sık aradığınız kişileri belirlediğiniz özel bir tuşa atayarak süratli arama özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Palm, 2006 yılının son günlerinde bu modelin daha gelişmiş bir versiyonunu piyasaya sürdü: 700wx.

2007 yılının ocak ayında iPhone’un gelmesi ile birlikte dengesi aniden başaşağı olan Palm, iOS‘un Windows Mobile karşısındaki gücünü fark etti. Bugün son derece popüler olan iOS, Windows Mobile’ı yenmeyi başardı. HP kadar bünyesine katılan Palm, artık bir daha karşımıza çıkmadı.

AESIR AE+Y (2011)

Danimarkalı Aesir şirketinin başarısız bir ürünü olan AESIR AE+Y, üretim maliyeti konusunda fazla farklıydı. Yüksek fiyatlı telefonların atalarından birisi olan bu model ile internete girilemiyordu.

Bu sebepten ötürü internete emrindeki olan uygulamalar da kullanılamıyordu. Tasarımı ile uyarı çeken AESIR AE+Y, seramik kasa ve ayrık tuşları ile birçok kişiyi şaşırtmıştı. Aesir, plastik kasayı tercih etmiyordu.

Bu telefonun piyasaya çıkış fiyatı 8100 dolar olarak belirlenmişti. Buna ilave olarak kendisinin altın kasalı hali ile 60.000 dolardan satıldı. Aesir, kendi telefonunun anten gücü ve ses kalitesi standartlarına göre tasarlandığını açıklamıştı.

Ünlü tasarımcı Yves Béhar ile bir iş birliğine dışarı giden Aesir’in kurucusu, cihazının on yıllık bir geleceği olduğunu açıklama etmişti. görünen o ki bu öngörü o kadar de doğru değil. Şu an bu telefonu kendisinin kullanıp kullanmadığı da bilinmiyor. Dünyanın en kötü telefonları aralarında böyle bir telefonun yer alması şaşırtıcı.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.