DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Dünya Liderleri, Erdoğan İçin Bana Yalvarıyor

20.08.2020
A+
A-

Çin’de devlete ait olan SinoPharm şirketinin yöneticisi Liu Cingcın, Çin Komünist Partisi’nin Guangming gazetesine yaptığı açıklamada, yılsonunda piyasaya çıkarılacak olan koronavirüs aşısının 140 dolardan daha düşük bir fiyata mal edileceğini ve 28 gün arayla iki doz yapılacağını açıkladı.

‘HERKES AŞI OLMAK ZORUNDA DEĞİL’

Liu, büyük şehirlerde yaşayan işçi ve öğrencilerin aşı olmaları gerektiğini fakat nüfus yoğunluğu bulunmayan kırsal kesimlerde böyle bir gerekliliğin olmadığını belirtti. Liu Cingcın, ‘1.4 milyarlık nüfusumuzun hepsi aşı vurdurmak zorunda değil’ ifadelerini kullandı.

220 MİLYON DOZ ÜRETME KAPASİTESİ

SinoPharm’ın yöneticisi, kendisinin de bu aşıyı yaptıracağını belirterek, aynı zamanda şirketin yılda 220 milyon doz üretme kapasitesine sahip olduğunu da aktardı.

Çinli uzmanlar ve yöneticilerin test aşamasında olan aşılardan kendilerine vurdurduğu yönündeki haberler, bilim çevrelerinde tartışmalara neden olmuştu.

VAKA SAYISI 22 MİLYONU GEÇTİ

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 22 milyon 52 bini aştı.

Koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği bir internet sitesine göre, dünya genelinde virüsten dolayı hayatını kaybeden kişi sayısı 777 bin 477’yi buldu.

İLİşKİLİ HABERLER Grip Aşısı Koronavirüsten Korumuyor!

Grip Aşısı Koronavirüsten Korumuyor!

Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

Herkese Uygun Koronavirüs Eğitimi Verilmeli

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.