DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Dudak Çatlamasının Nedenleri Nelerdir?

15.07.2020
A+
A-

Dudak çatlaması çok küçük bir yara olarak görünür fakat oldukça acı verir. Özellikle nemlendirmediğiniz zamanda kabul haline gelir ve bu da konuşmanızı çileye çevirir. Her ne kadar nemlendirseniz de kısa sürede geçmeyebilir. Fakat kısa sürede geçmeyen dudak çatlaklarının sebebi zannettiğiniz kadar basit olmayabilir.

DUDAKLARIMIZ NEDEN ÇATLAR

Dudakların çatlamasının belirli nedenleri vardır. Bu nedenler arasında sizin yapmış olduğunuz ya da vücudunuzda eksik olan vitaminlerden kaynaklı olarak da gerçekleşebilmektedir.

Her Gün Spor Yapmak

Haftanın her günü spor yapmak veya da günde bir saati geçecek şekilde egzersiz yapmak vücudun direncini düşürür. Protein ve su kaybı ile birlikte sağlığın bozulduğunu işaret eden belirtiler görülmektedir. Bu belirtilerden biri de dudak çatlamasıdır. Haftada en fazla beş gün spor yapılmalı ve bağışıklık sisteminin güçlü olabilmesi için beslenmenize özen göstermeniz gerekir.

Alerjiler

Dudak derisi, bazı ürünlerin yapısındaki bileşenlere karşı tepki verebilir. Diş macunu, diş ipi, dudak kremi, ruj ve diğer makyaj malzemeleri gibi nemlendiriciler ve diş telleri de alerjiyi tetikleyici unsurlar arasında sayılabilir. Yeni bir dudak ürünlerden birini kullandıktan sonra dudaklarda iltihaplanma, kuruluk veya kızarıklık gibi semptomlar fark ettiğinizde o ürünü kullanmayı bırakmanız gerekir.

B Vitamini Eksikliği

B vitamini eksikliği olan kişilerde dudaklarda çatlama gibi problemlerle sık rastlanan bir durumudur. B vitamini ise kendi içerisinde 7 farklı vitamin grubuna ayrılır. B vitamini eksikliği olan kişilerin mutlaka dışardan takviye almaları gerekir. Vücutta oluşan eksikliğin ciddi problemlere neden olacağı bilinmektedir.

B2 vitamini bakımından zengin olan gıdalar arasında dana eti, yumurta, balık yağı, susam, ıspanak ve peynir bulunmaktadır. B3 vitamini açısından zengin olan gıdalar ise tavuk eti, karaciğer, avokado, dana eti, bezelye, balık ve yer fıstığının olduğunu söyleyebiliriz.  B6 vitamini tarafından zengin gıdalar ise; ay çekirdeği, Antep fıstığı, tavuk eti, muz, kuru meyveler ve ıspanaktır. Tüm bu besinlerden bolca tüketerek B vitamini eksikliğinizi giderebilirsiniz.

Dudak Yalama ve Isırma Alışkanlığı

Dudakların çatlamasına neden olan alışkanlık haline gelmiş durumlar da bulunmaktadır. Bunların başında ise dudakları emme, ısırma ve yalama gibi alışkanlıkların olduğunu söyleyebiliriz. Dudak kuruluğu için dudağı yalayarak ıslatmak sadece saniyelik bir çözümdür. Tükürüğün kuruması uzun sürmeyeceği için dudaklar bu aşamada daha fazla nem kaybeder ve hızla kurur. Bu durumun sürekli olarak tekrar edilmesi dudak çatlaklarına neden olur.

Sigara İçmek

Sigara kullanımı dudaklara zarar verir. Sigaranın içerisinde bulunan zararlı kimyasallar dudaklarda çatlamaya sebep olur. Sigaranın dumanı, dudakların nemini kaybetmesine yol açar ve bunun sonucunda dudaklarda kuruma meydana gelir. Ayrıca sigara ağız ve diş sağlığını da olumsuz etkilemektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Dudak Çatlaklarına Son!

Dudak Çatlaklarına Son!

Dudak Bakım Önerileri

Dudak Bakım Önerileri

Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler

Sağlıklı Dudaklar İçin Öneriler

Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

Çikolatalı Dudak Nemlendiricisi

İLİşKİLİ GALERİLER Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Dudak Balsamı İle Yapılabilecek Harika Şeyler

Dudak Balsamı İle Yapılabilecek Harika Şeyler

Dudakları Doğal Bir Şekilde Dolgun Gösterme Yolları

Dudakları Doğal Bir Şekilde Dolgun Gösterme Yolları

Dudak Kontörü Nasıl Yapılır?

Dudak Kontörü Nasıl Yapılır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.