DOLAR 32,3656
EURO 35,1270
ALTIN 2.324,44
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Doğal Anti – Aging Kremi Nasıl Yapılır?

24.06.2020
A+
A-

Yanlış güneşlenme, yeteri değin yapılmayan cilt temizliği zamanla cildinizi yaşlanma etkilerini hızlandıracak faktörler arasında yer alıyor. Otuzlu yaşlara geldiğinizde cildinizde lekelenme gibi kusurlarla ortaya çıkar, kırklı yaşlara gelindiğinde cildinizdeki çizgiler daha da derinleşerek yaşlanma etkileri bir hayli hızlanacaktır.

Doğal Anti – Aging Kremi Nasıl Yapılır?

Bu yaşlara gelmeden önce daha erken yaşlarda cilt bakımına özen göstermeli ve mutlaka güneşin zararlı ışıklarından korunmak için güneş kremi kullanmalısınız. Yaşlanma etkilerini azaltmak için hem gövde sağlığınıza dikkat etmeli, bol su tüketmeli ve gıda şeklinize itina göstermelisiniz. Daha erken yaşlarda dikkat ettiğiniz cildiniz ilerleyen zamanlarda yaşlanma etkilerinin yavaş bir şekilde etkisini göstermesini sağlayacaktır.

Otuzlu yaşlara geldiğinizde cildinizde lekelenme, siyah nokta, kırışıklık, nemsizlik ve sarkma gibi sorunlar varsa temelinizi iyi tutmalısınız. İlerleyen yaşlarda cildinizin yaşlanma etkilerini yavaşlatmakta ve savaşmakta en etkin yöntem anti-aging kremi kullanmak olacaktır.

Çünkü temeli iyi korunmuş ve yaş almaya karşı anti-aging, antioksidan içeriklerle desteklenmiş cildin yaş alma hızı yavaşlar. Otuzlu yaşlarda deri bakımı içinde yer alan en önemli faktörlerden biri anti aging bakımlar olmalı. Başlayacağınız anti aging bakımları ileriki yaşlarınızda dinç, pak, canlı ve aydınlık bir cilde sahip olmanız için size büyük ölçüde yardımcı olacak faktörlerin başında geliyor.

Anti-aging krem ürünleri veya serumları kozmetik piyasasında en fazla satışı yapılanlardan biri. Fakat anti-aging etkin kozmetik ürünleri oldukça fiyatı yüksek fiyatlar nedeniyle cebimizi de yakıyor. Biz de sizler için pahalı piyasa ürünleri yerine evde uygun fiyatlarla anti-aging kremi nasıl yapılır derledik. Öncesinde sizler için yaşlanma karşıtı önerilerimize göz atabilirsiniz. Peki, yaşlanmayı yavaşlatma yöntemleri neler?

Yaşlanmayı Yavaşlatma Yöntemleri Neler?
• Günde en az 2,5 litre su tüketin
• C vitamini cildin en büyük dostudur. C vitamini yüksek yiyecekler tüketin
• Makyajınızı temizlemeden uyumamalısınız
• Güneşe aleyhinde cildinizi korumalısınız
• Yeşil sebze ve meyve tüketin
Bütün bunların yanı sıra belirli bir yaştan daha sonra cildinizde mutlaka yaşlanma belirtileri görülecektir ve bu oldukça doğal bir süreçtir. Bu doğal süreç esnasında evde doğal anti-aging kremi nasıl yapılır?
Evde Doğal Anti-Aging Kremi Nasıl Yapılır?
Sizler için hazırladığımız bu yazımızda evlerde yerinde fiyatlara yapabileceğiniz doğal anti-aging krem tarifleri derledik.
1. Aleo Vera Jeli Kremi
Gerekli Malzemeler
• 1 yemek kaşığı aleo vera jeli
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 2 adet E vitamini kapsülü
Aleo vera jeli kremi yaparken tüm malzemeleri bir araya getirdikten daha sonra kreminizi anlamsız ve temiz bir saklama kabı ya da kavanozda hazırlamaya başlayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını bir cezvede eritin. Arkasından erittiğiniz Hindistan cevizi yağını kremi içinde tutacağınız kaba koyun ve diğer malzemeleri kaba ekleyerek karıştırın. Karışımınızı buzdolabında saklayarak geceleri yatmadan önce her gün uygulayabilirsiniz.
2. Balmumu Kremi
Gerekli Malzemeler
• 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 2 tatlı kaşığı balmumu
• 1 kapsül E vitamini
• 1 nehir kaşığı kuşburnu yağı
• 5 damla gül yağı
Balmumu kreminizi yapmak için hindistan cevizi yağını ve balmumunu bir cam kabın içinde birlikte benmari usulü eritin ve karıştırın. Arkasından ısıdan uzaklaştırdığınız karışımın içine sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve buzdolabında saklayın. Doğal yöntemlerle anti-aging kremi tarifleri umarım hoşunuza gitmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.