DOLAR 32,1689
EURO 34,9049
ALTIN 2.501,10
BIST 10.936,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Korona Yaz Aylarında Biter Mi?

13.06.2020
A+
A-

Korona Niçin Yazın Bitecek?

Korona yaz aylarında biter mi sorusunun net şekilde yanıtını belirlemek söz konusu değildir. Fakat yayılım yoğunluğunun nem ve sıcaklık ile yakından ilişkili olduğu iklim uzmanları ve salgın hastalık uzmanları göre onaylanmıştır. Bu konuda az önce hazır bilimsel bir yayınlama bulunmuyor.

gerçi şuana dek hazırlanan veriler üzerinden bir analiz yapıldığı vakit özellikle hava sıcaklıklarının artması ile beraber virüsün gücünü yitirdiği ve yayılma hızının soğuk havalardaki değin yüksek olmayacağının da altı çiziliyor. Bu durumun bir öteki sebebi de yaz aylarında insanların genel manada açık havaları tercih etmesidir. Kapalı ortamlarda havalandırma tesis riski ile yüz yüze gelmeden vakit geçirildiği için virüsün yayılım alanı da azalıyor.

Yazın Tatile Gitmek Tehlikeli Midir?

Korona yaz aylarında biter mi sorusunun yönelmesinin başlıca sebebi acaba tatile çıkmak rasyonel mı sorusudur. Siz de yaz ayları ile alakalı şu hususlara dikkat ederek tatil yapacaksanız herhangi bir sakınca bulunmuyor;

Yazın tatile gitmek isteyen şahısların yalnızca sosyal uzaklık kuralına ve diğer tüm önlemlere dikkat eden kurumları tercih etmeleri gerekiyor. Otellerin bu işlem içerisinde yalnızca yarım kontenjan ile çalışmasına izin verilmiştir. Bu adımda kişilerin maske kullanımı da gerekli kılınmıştır. Kullanılan şezlonglardan müşterek kabinlere dek her bir alanın jurnal şekilde dezenfekte edilmesine karar verilmiştir. Yaz tatili denildiği süre halkımızın aklına ilk gelen unsur olan açık büfenin kaldırılmadığı ama açık büfeden beslenme alacak olan şahısların otel görevlisine söyleyerek ona koydurması gerekir. Kişilerin açık büfeden kendi yemek seçmesine bundan böyle izin verilmeyecektir.

1 Haziran itibari ile gerekli olan bütün önlemler dargın ve normalleşme süreci başlamıştır. Kurumların aldığı önlemler yeterli değildir. Sizin de kişisel olarak kendinizi korumanız gerekiyor. Oysa bu şekilde normalleşme sürecini zayiatsız kapatma imkanını elde edebiliriz. Fakat salgın öncesindeki hijyen koşulları ve yakın bağlantı ile alakalı her tarafta eskiye dönme fırsatımız bulunmuyor. Bu koşul oysa riski artırır!

Salgın Ne Vakit Bitecek?

Salgının bütün manası ile sonlanması için uzmanlar ama aşının bulunması ya da virüsün değişim geçirerek bulaşıcılık özelliğini kaybetmesi gerektiğini belirtiyor. Ebola virüsünde bütün da bu durum meydana gelmiştir. Ama mevsim değişikliği yaşlanmasına karşın Covid 19 virüsü yayılmaya devam ediyor. Bunun ilerleyen günlerde nasıl bir tabloya evrileceği ile alakalı büyük bir merak söz konusu. Salgın ile bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Önlemler ile bunu en kolay şekilde başarabiliriz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.