Ölümcül Bakteriyel Enfeksiyon Salgını: Semptomlar ve Tehlikeler
Ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınında görülen semptomlar ve tehlikeler hakkında detaylı bilgi. Enfeksiyon belirtileri, yayılma riskleri ve korunma yolları ele alınmaktadır.
Semptomlar ve Tehlike
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, semptomları arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunan, Japonya’da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu.
Bakterinin Etkisi ve Tedavi
Salgına yol açan bakterinin boğaz enfeksiyonlarına sebebiyet verdiğini belirten Prof. Dr. Özlü, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini vurgulayarak, “A grubu streptokoklar her yerde var. Zaman zaman boğaz enfeksiyonlarına yol açarlar. Tedavisi antibiyotiklerle mümkündür. Penisilin grubu antibiyotiklerle kolaylıkla tedavi edilebilir. Hekime başvurulduğunda kolayca teşhis konabilir” dedi.
Tedavi ve Önem
Prof. Dr. Özlü, “Bu bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Bakteri kaynaklı olduğu için tedavisi mümkündür. Ancak hastalığın önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak, kalıcı kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, böbrek hasarları gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle hekime başvurulması ve tedavinin alınması önemlidir” açıklamasında bulundu.
Hastalığın Gelişimi
Salgının toksik şok sendromu gibi ağır tablolara yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Özlü, hastalığın ilerlemesi durumunda kalıcı sorunlar yaşanabileceğini belirtti. Hastalığın boğaz ağrısı, ateş ve vücutta kırgınlık gibi semptomlarla kendini belli ettiğini ve bu durumda hekime başvurularak tedavinin başlanması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık