DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Ölümcül Bakteriyel Enfeksiyon Salgını: Semptomlar ve Tehlikeler

Ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınında görülen semptomlar ve tehlikeler hakkında detaylı bilgi. Enfeksiyon belirtileri, yayılma riskleri ve korunma yolları ele alınmaktadır.

29.03.2024
A+
A-

Semptomlar ve Tehlike

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, semptomları arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunan, Japonya’da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu.

Bakterinin Etkisi ve Tedavi

Salgına yol açan bakterinin boğaz enfeksiyonlarına sebebiyet verdiğini belirten Prof. Dr. Özlü, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini vurgulayarak, “A grubu streptokoklar her yerde var. Zaman zaman boğaz enfeksiyonlarına yol açarlar. Tedavisi antibiyotiklerle mümkündür. Penisilin grubu antibiyotiklerle kolaylıkla tedavi edilebilir. Hekime başvurulduğunda kolayca teşhis konabilir” dedi.

Tedavi ve Önem

Prof. Dr. Özlü, “Bu bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Bakteri kaynaklı olduğu için tedavisi mümkündür. Ancak hastalığın önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak, kalıcı kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, böbrek hasarları gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle hekime başvurulması ve tedavinin alınması önemlidir” açıklamasında bulundu.

Hastalığın Gelişimi

Salgının toksik şok sendromu gibi ağır tablolara yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Özlü, hastalığın ilerlemesi durumunda kalıcı sorunlar yaşanabileceğini belirtti. Hastalığın boğaz ağrısı, ateş ve vücutta kırgınlık gibi semptomlarla kendini belli ettiğini ve bu durumda hekime başvurularak tedavinin başlanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.