DOLAR 32,5567
EURO 34,9001
ALTIN 2.432,83
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Korona Yüzünden Dişlerinizi Kaybetmeyin

28.07.2020
A+
A-

Periodontoloji Uzmanı Dr. Halil Çelik, salgın sürecinde ağız ve diş tedavilerinin ertelenmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısı yaparken kliniklerde dezenfeksiyon önlemlerinin artırıldığını söyledi.

AĞIZ VE DİŞ TEDAVİSİNİ ERTELEMEYİN

Salgın sebebiyle yapılması gereken ağız ve diş sağlığı tedavilerinin ertelenmesi, beraberinde başka sağlık problemlerine yol açabiliyor. Oluşabilecek risklere dikkati çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Halil Çelik, ‘Vücut bütünlüğü düşünüldüğünde ağız içindeki bir iltihaplanma, genel direnci düşüreceği için salgın hastalıklara karşı kişiyi daha duyarlı hale getirecektir. O yüzden ağız ve diş sağlığı tedavileri bu süreçte ertelenmemeli. Bulaş geçebilecek hastalıklara karşı önlemler, biz diş hekimlerinin rutin tedavi süreçlerinin içerisinde yer almaktadır. Diş hekimliği eğitiminin temelini de çapraz enfeksiyona karşı korunma teşkil etmektedir. Öte yandan Türkiye’deki diş hekimliği eğitiminin dünya standartlarının üzerinde olduğunu bu süreçte bir kez daha gördük’ şeklinde konuştu.

Son dönemdeki bilimsel yayınların, ağız ve diş sağlığı açısından ortaya çıkan sorunların diğer organları da etkilediğini gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Halil Çelik, ‘Ağız içerisindeki bakterilerin, özellikle kalple ilgili sorunlarda tetikleyici olmasa da artırıcı etkisi olabiliyor. Yine diyabet ile diş eti hastalıkları arasındaki bağlantılar öne çıkıyor. Diyabetin azaltılmasında diş eti hastalıklarının tedavi edilmesinin etkili olduğu biliniyor. Özellikle diş ve diş eti rahatsızlıkları, gebelik sürecinin zorlu geçmesine sebep olabiliyor. İşte tüm bu rahatsızlıkların tedavisi, bu süreçte ertelenmemelidir. Ertelendiği durumlarda daha karmaşık bir tablo ortaya çıkabilir’ ifadesini kullandı.

KLİNİKLERDE EKSTRA ÖNLEMLER ALINDI

Uzm. Dr. Çelik, salgının başladığı günden bu yana ağız ve diş sağlığı hekimleri ve kliniklerinin ekstra önlemler aldıklarını söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti:

‘Hastanın ağzından çıkan damlacıkların daha odaya dağılmadan çekilmesini sağlayan çok güçlü vakum sistemleri uygulanıyor. Daha önce sadece bakterileri önlemeye yönelik gargaralar kullanılırken bu süreçte antiviral gargaralar da kullanılmaya başlandı. Aynı şekilde hastaların randevuları arasındaki süre de uzatılıyor. Bununla birlikte muayene/tedavi yapılan odaların dezenfeksiyon süreçleri daha uzun sürmektedir. Hastalarımız hekimlerine güvenebilir ve ertelemeden ağız ve diş tedavilerini yaptırabilirler’ dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dişlerdeki Beyaz Lekeleri Yok Eden Kür Tarifi

Dişlerdeki Beyaz Lekeleri Yok Eden Kür Tarifi

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

İLİşKİLİ GALERİLER Diş Sağlığı İçin Gerekli Besinler

Diş Sağlığı İçin Gerekli Besinler

Diş Sağlığınızı Koruyacak 6 Önemli Besin

Diş Sağlığınızı Koruyacak 6 Önemli Besin

Diş Sağlığınızı Bozan Şaşırtıcı Faktörler

Diş Sağlığınızı Bozan Şaşırtıcı Faktörler

Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkili Yöntem

Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkili Yöntem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.