Diyabet ve Yüksek Teknoloji Merkezi Açıldı
Diyabetle mücadele edenler için umut ışığı! Yüksek teknolojiyle donatılmış Diyabet ve Yüksek Teknoloji Merkezi hizmete girdi. Detaylar için tıklayın.
Diyabet ve Yüksek Teknoloji
Yüksek teknolojiyle diyabet hastalarının yaşam kalitesinin artırılması amacıyla kurulan Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi Ataşehir’de hizmete açıldı. Merkezin koordinatörü Endokrinoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 12 milyondan fazla diyabetli bulunduğunu söyledi.
Diyabetin Etkileri ve Tedavisi
Prof. Dr. Yılmaz, yaşamı tehdit edebilen ciddi bir hastalık olan diyabetin iyi tedavi edilmediğinde koroner kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, görme kaybı ve nöropati gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğini dile getirdi. Teknoloji ve tıptaki hızlı gelişmeler sayesinde hastaların etkin tedavisini yapmanın ve yaşam kalitelerini artırmanın mümkün olduğunu belirtti.
Merkezin Hedefleri ve Teknolojik Yaklaşımı
Prof. Dr. Yılmaz, “Açtığımız merkezde kullanılan yüksek teknolojiyle diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmayı ve Türkiye’den farklı ülkelerdeki diyabet hastalarına özel hizmet vermeyi hedefliyoruz.” dedi. Diyabetin takip ve tedavisinde güncel teknolojilerin günlük yaşama girmesiyle hastalık yönetiminde birçok kuralın değiştiğini vurgulayan Yılmaz, farklı tedavi yaklaşımlarından da bahsetti.
Yenilikçi Tedavi Yaklaşımları ve Çözümler
Yılmaz, sağlıklı insan pankreasının insülin salgı dinamiğine en yakın olan sürekli insülin infüzyon pompa sistemlerinin önemine değinerek, merkezlerinin diyabet ve bağlı sağlık sorunlarının tek merkezde, en kısa zamanda ve doğru çözümünü sağlamayı amaçladığını belirtti.