DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Erkekler ve kadınlar farklı Covid-19 semptomları yaşıyor

Bir araştırmaya göre, erkekler ve kadınlar corona virüse yakalandıklarında farklı semptomlar yaşıyorlar. Araştırmanın sonucunda erkeklerin corona virüsü daha ağır atlattığı ortaya çıktı.

07.03.2024
A+
A-

Araştırmaya göre, erkekler ve kadınlar corona virüse yakalandıklarında farklı semptomlar gösteriyor.

Sonuçlar, erkeklerin corona virüse yakalandıklarında ateşinin yükseldiğini, kalp ritminin arttığını ve nefes alışlarının sıklaştığını gösterdi.

Araştırmacılar bu semptomların neden gerçekleştiğinden tam olarak emin değil ancak bunun erkek covid hastalarına kıyasla kadınlarda daha güçlü beyaz kan hücreleri bulunmasından kaynaklanabileceğini öne sürdüler.

Araştırmacılar ayrıca covid enfeksiyonu sırasında erkeklerde kalp ritminin kadınlara kıyasla arttığı gözlemledi.

Kalp atış hızında değişkenlik, vücudunuzun değişikliklere iyi uyum sağlamadığını gösterdiği için mevcut veya gelecekteki sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

COVID-19 ERKEKLERİ DAHA ÇOK ÖLDÜRDÜ

Pandemi sırasında erkeklerin kadınlara kıyasla covid kaynaklı daha fazla hastaneye kaldırıldığı ve daha çok erkeğin öldüğü ortaya çıktı.

Ayrı bir araştırma, kadınların hastalığın akut evresinden birkaç ay sonra nefes almada zorluk ve yorgunluk gibi kalıcı semptomları daha sık yaşadığını gösterdi.

Çalışma yaş, hipertansiyon, alkol ve uyuşturucu kullanımı açısından kontrol edilmiş olsa da, kadın katılımcılar arasında adet döngüsü boyunca sonuçları etkileyebilecek hormonal değişiklikleri açıklayamadı.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.