DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Diş Apsesine Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Diş apsesine ne iyi gelir? Diş apsesi, iyi bakılmayan ve hijyeni ihmal edilmiş olan dişlerde zaman zaman ortaya meydana çıkan son derece ciddi bir durumdur. Özellikle koskocoman bir ağrı verir. Hatta bunun zonklayan bir yapısı söz konusudur. Bu problemden kurtulmak namına yapılacak çoğu şey vardır.

Diş Apsesi Nedir?

Diş apsesi; genellikle bakteri kökenli olan enfeksiyondan nedeniyle diş eti ya da dişte ortaya çıkan bir birikintidir. Ansızın çok belirtisi olsa da bunların içinde en keskin olanı ağrıdır. Çare edilmemesi durumuna ayrı birçok soruna neden olur. Bu yüzden bir an önce müdahaleyi gerektirir.

Diş Apsesi Türleri Nelerdir?

Diş apsesi türleri içinde üç bambaşka başlık yer alır. Bunlardan birisi periapikal olarak bilinir. Özellikle diş köklerinin kutup kısmında bulunur. zaman zaman çıban diş etinin olduğu yerde de görülür. Bunun yanı sıra periodontal apse adıyla diş kökünün olduğu yerin hemen yandaki alanda da görülebilmektedir.

Diş Apsesine İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Diş apsesine ne iyi kazanç: İrin birikmesi olarak tanımlanan bu durumuna yönelik en iyi çözümlerden birisi nar suyunun içilmesidir. İçinde yer alan öbür vitaminler doğru apsenin kurutulmasını sağlar. Isırgan otu son derece sık seçim edilen bir bitkidir. Birçok ayrı rahatsızlıkta olduğu gibi bunda da üstünlük sağlar. Bir tedarik ısırgan otunu kaynatmanız gerekiyor. Bunun ardından ardıç ile karıştırın. sonradan uygulamak yeterli olacaktır. Diş apsesi ile uğraş için bununla beraber meyan kökünü de deneyebilirsiniz. Fazla uzun sürmeyen bir hazırlanışı var. Buna göre bir fincan dolusu suyla kaynatılması şarttır. Günde en az 2 maksimum 3 kez olacak şekilde tüketilmesi gerekir. Bu karışımın apseyi gidermede çok etkili olmasının yanı sıra ağız içinde, dişlerde plak oluşumunun da önüne geçer. Gargara yaparak bu sorundan kurtulmak mümkün. Bunun için ansızın çok alternatif laf konusu olsa da bunların içinde özellikle ratanya iyi bir tercih olacaktır. maksimum 250 mg kaynayan bir suyun içine, yalnızca bir nehir kaşığı dek koyun. sonra bunu demleyin. Ağızda gargara yapabilirsiniz. Akarsu biçiminde bunu içmek de mümkündür. Diş apsesini onarmak için kuru nane seçimi yapılabilir. Ayrıca akarsu olarak içebilir ayrıca de gargara için kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey ise iki kaşık nanedir. Bunun kuru olması gerekli. Suyla karışımını sağlayın. Kısa sürede istenilen sonucu bununla edinmek mümkündür.

Diş apsesine ne iyi gelir: Diş apsesine belirli bir çözüm yolu arayan kişiler; beygir kuyruğu otunu bunun için kullanabilirler. Suda 10 dakika baştan başa kaynatılması ve arkasında da gargara yapılması gerekir. Aynı mantık ile papatya çayını tercih edebilir ve dişte oluşmuş olan apseye bir son verebilirsiniz. Bunların etkisi kanıtlanmıştır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.